25/04/2024

20 души прекараха кошмарна нощ, блокирани в кабинка на лифт

Двадесет туристи прекараха кошмарна нощт, блокирани в кабинка на лифт на височина около 100 метра, съобщи Suddeutsche Zeitung.

Кабината заседнала през деня в петък – на 12 август, след като във въжената линия се блъснал и оплел парапланерист. В продължение на 18 часа движението на лифта било спряно, а туристите били принудени да прекарат нощта в кабината с площ 12 квадратни метра. Спасителите успели да осигурят на туристите вода и храна. Сред блокираните туристи имало доста възрастни хора, както и четири годишно дете.

Спасителната операция не могла да приключи в петък заради лошото време. Сутирнта на 13 август всички блокирани в кабината били свалени на земята с помощта на хеликоптер. Не се съобщава да има туристи с влошено здраве при инцидента.

Произшествието се случило на лифта, който е недалеч от замъка  Нойшванштайн, (н снимката) който е много популярен сред туристите. Общо на въжената линия били блокирани повече от 180 души, но всички те били евакуирани успешно в петък, с изключение на въпросната кабина.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *