28/03/2024

Воеводи отбелязаха 108 години от Илинденско-Преображенското въстание

„Да живее България и да пребъде“ – с тези слова  започна честването на 108 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, което ВМРО-НИЕ  организира до Кукленския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ днес. 

Над 300 души изслушаха химна на България и на ВМРО – НИЕ и си обещаха, че никога няма да забравят героите, дали живота си за свободата на България. Кметът на Пловдив  Славчо Атанасов, председателят на партията Петко Атанасов, общински съветници от групата на ВМРО – НИЕ, много хора се включиха в отбелязването на годишнината. Д-р Лилия Учкунова не скри радостта си от факта, че в навечерието на 108-та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание са се събрали представители на миналото, настоящето и бъдещето.

По-рано днес бяха положени венци и цветя пред паметника на загиналите за свободата на Мизия, Тракия и Македония, който се намира в район „Южен“ срещу бившите Хали. ВМРО-НИЕ отбелязва годишнината от Илинденско-Преображенското въстание на 2 август с редица мероприятия в цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *