20/04/2024

Внучката на Тато Жени Живкова мисли дали да играе за президент

Жени Живкова обмисля възможността да продължи участието си в по-тесния кръг номинации на БСП за ляв кандидат-президент. Внучката на Тодор Живков сподели намеренията си пред TV 7.

Според нея човек трябва да има нагласата, че е готов за такъв пост и затова й е необходимо още малко време, за да да вземе решение. Един президент трябва да бъде обединител на нацията, смята Жени Живкова. „Когато човек вземе подобно решение, той трябва да осмисли това, което би направил за държавата, ако поеме такава отговорност“, коментира тя.

По повод стогодишнината от рождението на Тодор Живков до края на годината ще има тържества и концерти, стана ясно от думите на Жени Живкова. Ще бъдат организирани и кръгли маси, на които ще се обсъжда държавническата дейност на Тодор Живков и ролята на Комунистическата партия.

„На тези кръгли маси ще бъдат изтъкнати положителните неща, които са направени по време на управлението на дядо ми и ще бъде дадена обективна оценка на всичко“, съобщи Жени Живкова, като допълни, че не се страхува от критиките.

Тя изказа мнението, че манталитетът на българина е такъв – да омаскарява приживе, а после да дава почести. „Тодор Живков беше жертвен агнец“, категорична беше Жени Живкова за дядо си.

За пример тя даде и Васа Ганчева и Иван Славков и разликите в обществените реакции спрямо тях преди и след смъртта им.

Тя сподели задоволството си от факта, че Бойко Борисов е първият държавник от прехода, който публично е казал добри думи за Тодор Живков.

24chasa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *