27/06/2022

Симеон Дянков отсвири „Лукойл Нефтохим“

„Срещата с ръководството на „Лукойл Нефтохим“ и финансовия министър Симеон Дянков днес не се състоя, защото ни беше отказана без мотиви.“ Това заяви генералният директор на „Лукойл България“ и член на надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим“ Валентин Златев на пресконференция в централата на компанията в София.

Той заяви, че заповедите за отнемане на лицензите за данъчен склад на рафинерията и терминала „Росенец“ са в сила и е започнало спиране на производството.

„Искам да подчертая, че тук става въпрос за денонощно производство с висока степен на риск. Затова и трябват дни, за да се спре“, допълни Златев.

Вчера стана ясно, че Агнеция „Митници“ е отнела лицензите на рафинерията и терминала. Причината е, че не са монтирани измервателни уреди според изискванията на наредбата за данъчните складове.

В ранния следобед в сряда премиерът Бойко Борисов заяви, че законът е еднакъв за всички, но днес ще бъде дадена последна възможност за отсрочка на рафинерията на среща със Симеон Дянков. Именно тя не се състоя.

dnevnik.bg

(Visited 40 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *