23/04/2024

Симеон Дянков отсвири „Лукойл Нефтохим“

„Срещата с ръководството на „Лукойл Нефтохим“ и финансовия министър Симеон Дянков днес не се състоя, защото ни беше отказана без мотиви.“ Това заяви генералният директор на „Лукойл България“ и член на надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим“ Валентин Златев на пресконференция в централата на компанията в София.

Той заяви, че заповедите за отнемане на лицензите за данъчен склад на рафинерията и терминала „Росенец“ са в сила и е започнало спиране на производството.

„Искам да подчертая, че тук става въпрос за денонощно производство с висока степен на риск. Затова и трябват дни, за да се спре“, допълни Златев.

Вчера стана ясно, че Агнеция „Митници“ е отнела лицензите на рафинерията и терминала. Причината е, че не са монтирани измервателни уреди според изискванията на наредбата за данъчните складове.

В ранния следобед в сряда премиерът Бойко Борисов заяви, че законът е еднакъв за всички, но днес ще бъде дадена последна възможност за отсрочка на рафинерията на среща със Симеон Дянков. Именно тя не се състоя.

dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *