24/04/2024

РЗС: Първанов или е престъпник, или лъже за имотите си

Във връзка с неуспешните опити на Първанов да оправдае завидното имотно състояние на семейството си следва да му припомним, че той е президент в демократична държава и като такъв дължи отговор на българските граждани, които чрез своите данъци осигуряват охолния му живот вече 10 години. Арогантността не можа да оправдае алчността и наглостта на Цветан Цветанов. Няма да проработи и сега.

Препоръчваме му вместо да се крие зад прессекретариата на институцията, която оглавява, да има доблестта и мъжеството да отговори на въпросите, на които дори целият му екип не може да измисли смислен отговор.

По отношение на имота на Зорка Първанова в с. Иваняне РЗС най-отговорно твърди, че президентът лъже, след като в петък отново потвърди, че парцелът представлява земеделска земя извън регулация и е нива без инфраструктура. Припомняме, че през 2007 г. съпругата на президента е придобила значителна част от поземлен имот от 8501 кв. м. в селището на село Иваняне, столичен район Банкя, за сумата от 45238 лева, която е драстично по-ниска от реалната пазарна цена в този период. Справка в агенциите за недвижими имоти показва, че цената на квадратен метър за този период и в този район варира от 25 до 30 евро, което показва, че реалната цена на въпросния парцел е 255 030 евро (498 796 лева).

Както се вижда от снимките, които прилагаме, парцелът е ограден с масивна ограда. Този факт може да означава две неща: или имотът е в регулация и Първанов лъже, че не е, или парцелът действително е земеделска земя и държавният глава най-нагло нарушава законите и строи върху нея. Според чл. 48, ал.8 на Закона за устройство на територията „извън границите на урбанизираните територии и в неурегулираните части на населените места се допуска поземлените имоти да се ограждат само с леки огради, съобразени с изискванията по ал. 2.”

Т.е. Първанов или е лъжец, или престъпник. Но и в двата случая ще трябва да понесе отговорност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *