19/04/2024

Плащаш рушвет и си строиш магистрала „Тракия“ както си искаш

Строителни фирми, които участват в строежа на магистрала „Тракия“, са плащали подкупи на служители на агенция „Пътна инфраструктура“ и автомобилната администрация, за да работят спокойно. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от агенция „Фокус“.

След сигналите за изнудване в Стара Загора била задействана полицейска операция „Спокойствието“. При нея в момент на получаване на подкуп от 7200 лв. са задържани двама служители на Агенция „Пътна инфраструктура“.

При последвалите обиски в офисите на ДАИ Стара Загора са намерени общо повече от 70 000 лева, с които строителни фирми, които са работили по магистралата през 10 последните десет меца са плащали, за да гарантират спокойствието при работа, каза министър Цветанов.

Министърът посочи, че снощи е бил задържан и шефът на ДАИ-Стара Загора. Впоследствие на него му е прилошало и е настанен в болница. Състоянието му е стабилизирано.

В местния офис на АПИ-Свиленград са открити 12 000 лева, каза още министър Цветан Цветанов. Процесуално-следствените действия продължават.

dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *