25/04/2024

Мехмед Дикме: Нека медиите покажат истинското лице на Доган

„Покажете истинското лице на лидера на ДПС“,  обърна се към медиите бившият земеделски министър Мехмед Дикме. Между другото крупни фермери от Пловдивско, пред очите на които беше унищожено българското земеделие твърдят, че Дикме-то, както го наричат, е най-добрият министър на земеделието през всичките години на несвършващия български преход.

Не мразя Доган, не се сърдя, че ме смени като министър. Не го мразя, но го съжалявам, казва Дикме и на него може да му се вярва, заради природното благородство, с което е надарев. Някои твърдят, че в най-новата българската история Мехмед Дикме и Жан Виденов са били единствените почтени политици.

Бившият земеделски министър в кабинета на Симеон Сакскобурготски  бе гост в предаването „Тази неделя” по БТВ.

„Ахмед Доган е имал тежко детство, цял живот се е стремил да се докаже и затова влиза и в ДС. Той се е превърнал в комплексиран човек, който вижда във всеки предател, дори сред най-близките си“, заявява днес  Дикме.

Около лидера на ДПС не е останал нито един качествен човек и накрая ще си остане самотник, добави ексземеделският министър. Не се страхувам от Ахмед Доган, защото няма нещо което съм направил, от което да се срамувам. Знам много неща, но никога няма да ги кажа, заяви бившият земеделски министър.

Ще ги напиша в мемоарна книга след 20-30 години обещава Дикме пред камерата.

За неизвестните около смъртта на най-доверения човек на Ахмед Доган – Ахмед Емин бившият земеделски министър е категоричен, че самата теза, че смъртта му е самоубийство е едно прибързано решение.

Това не е единствения мистериозен инцидент в редиците на ДПС.

Емин никога не е бил „мъжка секретарка“, както го определи Сокола. Той беше най-доверенното му лице, което беше запознато с всички политически игри отвъд завесата.

Около смъртта на Емин има много неизвестни, но ключът на загадката се крие в точното място, на което е извършено убийството или самоубийството. Това е най-важният знак, който трябва да води разследващите, категоричен е Мехмед Дикме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *