23/04/2024

Корабът убиец „Булгария“ е плавал незаконно и претоварен (видео)

Какво съвпадение с трагедията на издавените българи в Охридското езеро и потъналия кораб „Илинден“:  Превозвачът на круизния кораб по Волга „Булгария“ не е имал лиценз, съобщиха руските медии. (Вижте още подробности с друго видео тук)

Капак на безотговорността е била, че броят на пътниците е бил превишен с 50 души. По последна информация, която днес на няколко пъти беше актуализирана от Министерството на извънредните ситуации на Русия на борда на новия „Титаник“ са били общо 208 души. От тях 25 човека не са били регистрирани, което означава, че не са били и застраховани. Цифрите продължават да се уточняват и могат да се изменят, предупреждават от министерството.

Следователите изясняват обстоятелствата около катастрофата. Свидетели твърдят, че плавателният съд се наклонил на десния борд, а левият двигател на кораба бил неизправен – това показват резултатите от разследването към този час.

Досега от злополучният кораб са извадени телата на 54 загинали.

Форумите в Русия се изпълниха със твърдения на хора, пътували преди това с кораба „Булгария“ – той застрашително се люлеел, а двигателите му непрекъснато гаснели. Имало е случаи да угаснат на стотина метра от пристанището.

Дано това не е предупреждение на съдбата на държавмата ни, защото освен, че корабът ковчег се е наричал „Булгария“, маршрутът на този туристически рейс има  спирка в град… Болгарь…

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *