24/04/2024

Горещото време в САЩ погуби живота на 13 души

Заради жестоките горещини в централните части на САЩ са починали 13 човека, съобщава Ройтерс. В понеделник, на 18 юли, били регистрирани два смъртни случая – единият в Уичита – Канзас, а другият – в Оклахома. И в двата случая възрастни мъже загинали при сходни обстоятелства – те косели своите поляни под палещото слънце. Температурата на починалите превишила 40 градуса.

Много американци са потърсили медицинска помощ. У повечето е констатирано прегряване и обезводняване.

Междувременно според съобщенията на Пограничната служба на САЩ, жегата станала причина за гибелта на нелегални, които се опитвали да пресекат американската граница в района на Тексаската пустиня. Не се уточнява броят на починалите.

Предупрежденията за рекордните горещини действат в 32 щата, както и в окръг Колумбия. Сега, според данните на синоптиците, температурата в редица щати приближава 38 градуса и в съчетание с повишената влажност се понася трудно от хората.

Жегата в САЩ продължава вече няколко седмици. Според представители на Националната метеорологична служба в различни райони на страната са счупени хиляди температурни рекорди. Метеоролозите прогнозират, че горещото време над централните части в страната ще продължи до края на месец юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *