26/04/2024

Георги Търновалийски е кандидатът на БСП за кмет на Пловдив

 

Кандидатът за кмет на Пловдив от БСП е настоящият заместник-кмет по европейски програми и социални дейности Георги Търновалийски ( на снимката – правият). Това решиха 80 %  от делегатите на градската партийна конференция, която проведе заседанието си в събота. Те предпочетоха надпартийната номинация на Търновалийски пред тази на бившия заместник-областен управител Григор Станков. До избор между двамата се стигна след като третият номиниран кандидат доц. Кирчо Атанасов се оттегли с аргумента за лични и семейни причини.

Търновалийски е бивш шеф на НАП – Пловдив.

Георги Търновалийски благодари за гласуваното му доверие и зави, че влиза в кметската надпревара със самочувствието на знаещ и можещ администратор, подкрепен от най-голямата и демократична партия в Пловдив. Предстои му да изгради предизборен щаб, а в най-скоро време ще обяви и своя екип. Пловдив заслужава най-после да бъде управляван от сериозна политическа сила , битката ще бъде много трудна и си давам ясна сметка за отговорността, която поемам, каза Георги Търновалийски. На съвместен брифинг с лидерите на социалистите в Пловдив и областта Атанаска Тенева и Георги Гергов той оповести, че ще води позитивна и печеливша кампания. Виждането му за развитието на община Пловдив е в симбиозата на места власт, бизнес и гражданско общество.

Като един от най-качествените хора, които познава, технократ с ясна управленска визия – така го описа  Георги Гергов. Изборът на Търновалийски днес бе направен с тенденцията да отворим ветрилото за подкрепа извън партията, не беше лесно да убедим другарите, но партията взе правилното решение, обясни областният председател на БСП. По думите му градът сега има всички шансове да  си намери реалните хора, които да го управляваме. Пловдивчани виждат в нас единствената алтернатива на ГЕРБ, затова имат определени очаквания и ние не бива да ги разочароваме, допълни градският лидер Атанаска Тенева. Тя се позова на данни от социологическо изследване, в което се вижда, че електоралната подкрепа за левицата в Пловдив сега е 18.5 %. По думите й предстои сериозна работа, но се започва при добри шансове. Самите ние сме по-критични към себе си отколкото хората извън нашите среди, изтъкна тя. Това се видя и на конференцията, хората  изказаха се критични бележки, което е доказателство за демократичността на нашата партия, заключи Георги Гергов.

Конференцията проведе дискусия за предизборната платформа, утвърди модела на листата и даде мандат на ГС да определи водач.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *