11/08/2020

Билдербергският клуб: Строи се световен концлагер!

Научете имената на задкулисните играчи

В един от най-разкошните хотели на швейцарския курорт Сент-Мориц от 9 до12 юни 2011 г. в Швейцария се проведе поредното заседание на световното задкулисие – Билдербергския клуб, с дневен ред: геополитиката (включително бъдещото място на Китай и събитията в арабския свят), световният финансов пазар, засилване контрола над глобалните информационни потоци и преди всичко – интернет.

Само преди няколко години името на тази организация беше известно на много тесен кръг политици и конспиратолози, а сега този клуб е в ушите на всички. Затова не бих искал да повтарям това, което може да се открие в многочислените книги, статии и публикации в интернет за историята на Билдербергския комитет, принципите на организацията му, членовете, взаимодействията на клуба с другите глобалистки структури (Тристранната комисия, Съветът за международни отношения, Кралския институт за международни отношения, Римския клуб), международните организации (ООН, МВФ, Световната Банка и др.).

Заседанията на Билдербергите вече станаха не по-малко известни, да речем, от форума в Давос, заседанията на Г8 и Г20, и другите традиционни тузарски клубове на силните в този свят. Отчасти тази „прозрачност“ на една от може би най-влиятелните мондиалистки структури се обяснява с усилията на антиглобалистите (напр имер като Даниел Естулин, написал през 2005 г. станалата известна в целия свят книга „Истинската история на Билдербергската група“). Но тази засилена публичност е преди всичко, следствие на това, че започна планомерен процес на „легализиране“ на световната задкулистна власт, която в продължение на много десетилетия (по-точно – столетия) беше задкулисна.

Сега процесът на завземане властта в света от задкулисен преминава в нова активна фаза. И причината не е в хората, съставляващи задкулисието (които в своите публикации наричам – световните лихвари), а в това, че се извърши кардинална мутация на по-голямата часто от човечеството: психологическа, интелектуална, поведенческа.

Но в крайна сметка това е духовна мутация, неспособност на хората да различават доброто и злото, а главното – активно да се противопоставят на злото, което идва в света отначало във вид на духовно зло и едва след това се трансформира в материално зло, като: растящо материално неравенство и социална поляризация на обществото, засилваща се експлоатация на наемния труд и възраждане на прякото физическо робство, прогресираща престъпност, епидемично разпространение на наркотиците, содомии, нарастване заболеваемостите и смъртността, войни и т.н.

Миналата година стана най-голямото „изтичане“ на секретна информация от тайниците на ЦРУ, Пентагона и Държавния департамент на САЩ благодарение на знаменития австралийски хакер Джулиан Асандж. Пред света бе изнесено на показ „мръсното“ бельо на политиците и държавните деятели на САЩ и другите страни. Но светът отреагира крайно вяло, а властите на Америка и дейците на световното задкулисие го възприеха като мандат за всякакъв произвол. Мисля че не случайно събитията в Близкия и Среден изток започнаха след глобалния тест, наречен Уикилийкс.

И така, днес почти всичките „информационни интервенции“ разкриващи задкулисната дейсност на световните лихвари (в т.ч. Билдербергския клуб), волно или неволно, независимо от субективните намерения на авторите на публикациите, работят за потискане волята на народите и за построяването на световен концлагер. В тези публикации прекрасно се разкриват организационните, информационните и финансовите механизми за приемане и реализация на решенията на Билдербергския клуб. Но остава зад кадър, че настъплението на билдербергите в света има своята духовно-религиозна основа – отстъплението на човечеството от християнството, екуменизма, ревизията на Новия Завет от Ватикана в угода на юдаизма, всеобщото поклонение на хората от различни конфесии на бога, наричан Мамон (сирийският бог на богатството), засилване позициите на откровения сатанизъм и много други неща – остават зад кадър.

Разбира се детайлите за механизма на властта на Билдербергите са също важни, но те са нужни първо на специалистите и спецслужбите (но последните са под контрола на световното задкулисие). За нас православните е нужно да разбираме духовните цели на мондиализма (а те са: борба с християнството и довеждане на власт на Антихриста), да имаме представа за духовните средства на борбата на световното задкулисие, и преди всичко, да подкрепяме своята вяра с истински християнски дела.

Авторите на конспиративните публикации се концентрират върху детайлите, а подминават принципните въпроси. Например, как бандата – членове на Билдербергския клуб (общо 343 човека, а на сбирките им се събират около 130) се изхитря да управлява милиарди хора в света? Излиза, че на един член на билдербергите се падат повече от 20 милиона човека от населението на земята. И това е точното математическо изражение на духовната слабост на човечеството – позабравило Бога и преминало почти поголовно към поклонение на Мамона.

Разбира се, за световното задкулисие не е никак лесно да управлява грамадната армия от духовни и физически роби, затова тя постоянно търси пътища за повишаване ефективността на управлението си и за снижаване на възможните рискове, като бунтове и въстания. В пресата вече няколко години се обсъжда темата за „световното правителство и демографските процеси”. А основните тези в тази тема са:

а) населението на земята е прекалено многобройно; милиардите хора на планетата изтощават природните ресурси и замърсяват околната среда;

б) необходимо е не само да се ограничава по-нататъшното нарастване на населението, но и трябва радикално да се съкрати, та „златният милиард да може да живее конфортно на планетата”;

в) за решаване на задачата за контрол над народонаселението са подходящи всякакви методи – от пропагандирането на хомосексуализма, до големите войни.

Искам да внеса някои корекции в тази популярна концепция.

Първо: по-скоро става дума не за „златен милиард”, а за „златен милион”. Т.е. за редовите жители на западните страни е предвидена ролята в най-добрия случай  на роби, а в най-лошия – на неперспективни индивиди, подлежащи на планомерно ликвидиране.

Второ: идеята за контрол над населението е породена не толкова поради опасения от изтощаване на природните ресурси и замърсяване на околната среда, колкото от това, че световните лихвари се стремят да намалят риска от „непредивидени обстоятелства”, като въстания и бунтове на милиардите роби.

Друго средство за повишаване ефективността на управлението над народите е максимално бързото превръщане на „хомо сапиенс” в биороботи. По този въпрос се работи отдавна и планомерно. Темата е обширна. Именно на тази задача е подчинена провежданата от г-н Фурсенко т.н. „реформа” на образованието в Русия (и в цяла източна Европа). Ще приведа пример само за ситуацията с икономическото образование в нашата страна, където под формата на „икономическа теория” на нашите студенти се внушават откровено антихристиянски и даже сатанински възгледи.

Например, говори се за „прогресивността” на конкуренцията като механизъм на икономиката, но зад тези сладки „теории” се крие идеологията на откровения канибализъм. В центъра на икономическата теория като идеал за подражание, е „хомо економикус” с неговите захапващо-дъвкателни инстинкти. А именно този „хомо економикус”, по замисъла на световните лихвари, е онзи идеален биоробот, който трябва да населява бъдещия свят и да обслужва тези, които се събират всяка година на партийни конгреси, под името Билдербергски клуб…

Валентин Юрьевич Катасонов, доктор экономических наук, профессор МГИМО, специално за «Русской народной линии»

Превод от руски Г.С.
………………….

„Животът ни е спрял на опасна точка, няма интрига, няма подем, няма очакване… Всички стоят стъписани, обезволени, полуумрели. Само отрицателното в живота, то е събудено – мракобесническото и хулиганското… Колко е мъчно да бъдеш честен в общество, където мизерията потиска народа, а злите, алчните, жестоките и тъпите стават властелини на живота!“

Асен Златаров, 1932 г.

3 4ru.eu   (29.06.2011 22:12)
„световните лихвари се стремят да намалят риска от „непредивидени обстоятелства”, като въстания и бунтове на милиардите роби“

По скоро икономиката няма нужда от много работници.
http://www.konzertfilmer.de/alice/Alice-postfordismus-bg.html

0
2 Enigma   (27.06.2011 08:35)
Тук са 10 глупави цитати казани от големите медии за срещата Bilderberg Group през 2011 г. …

1. CNBC: 120-те поканени да участват в срещата са в качеството си на частни лица и няма да сключват никакво споразумение по глобалната икономическа политика.

2. BBC News: Нездравословният интерес около Bilderberg срещата изглежда странен, пише журналистът Дейвид Аронович. „Това е просто една обикновена клубна среща на вечеря между богати и влиятелни хора“, казва той убедително.

3. Time Magazine: Като останка от Студената война, единственият недостатък на срещата може да се окаже, че китайският и руският език все още до голяма степен, са пренебрегвани.

4. Forbes: Признавам, това е вълнуващо, когато си мислиш, че някакво тайно общество, като Магьосникът от Оз зад кулисите, управлява глобални световни събития. Съвременният начин на живот без конспиративни теории може би би бил много по-обикновен и земен. Но без значение колко грандиозни са тези теории, те не ме интересуват. Могат ли те да управляват събитията? Разбира се, че не. Ще ги има ли? Неправдоподобно.

5. «Фокс Нюз“: Но потайният характер на срещите, първата от които се състоя през 1954 г., зареди десетки конспиративни теории сред онези, които вярват в групата, и които се опитват да оформят един нов световен ред.

6. CNBC: Тяхната тайна само добавя масло в огъня на безброй теории за конспирация, циркулиращи в интернет форумите, като често се споменава авторът на „Шифърът на Леонардо Дан Браун и се говори за клуб на масони и илюминати.

7. BBC News: Интригата за секретност включва не само Bilderberg Group. Илюминатите, с произход от тайното общество на Бавария от 16-ти век, вероятно се явяват мощна тайна общност, която включва американски президенти и контролира основните световни събития. Фриймасонът, известен с уникалното си ръкостискане, тайното братство, след критиките стават по-отворени през последните години.

8. Baltimore Sun: Вярвам, че Bilderberg Group, която е основана през 1954 г. в хотел Билдерберг в Холандия, може да ни предостави интрига, докато чакаме  следващата книга на Дан Браун. Но хотел в Сейнт Мориц не изглежда подходящо място, където да тъкат света на конспирациите. Ако те не се срещат в тайна подземна бърлога?

9. Агенция NBC KETK: Ако смятате, че убиецът е бил нает от мафията да убие Кастро, Джон Кенеди или президентът Клинтън е участвал в убийството, или Джордж У. Буш е планирал атаките от 11 септември … това е история за вас. Тъй като владетели на Вселената са се събрали в Сейнт Мориц да решават бъдещето си.

10. BBC News: Някои хора са по-възприемчиви от други и вярват в глупави конспирации, казва професор Крис Френч от Голдсмит колеж. „Тези хора са малко по-отчуждени от обществото, от живота и събитията. И чувствайки своята безпомощност, те искат да се чувстват като че ли контролират нещо.“

Но десетки от най-влиятелните хора в света не се срещат зад завесата на секретност просто за игра на покер, да пушат пури и др..

Те участват в много истински дебати, които имат много реално влияние върху световните събития.

Ако това не се вписва в предпочитаната от вас картина на света, толкова по-лошо. Елитът ще продължи да прави това, което прави, независимо от това дали вярвате или не.

Източник: http://zahariada.blog.bg/politik…..767119

0
1 Enigma   (27.06.2011 08:29)
Глупави цитати от водещи световни медии за Билдербергската група

В предишните срещи на Bilderberg, последната от които се проведе в Швейцария между 9-12 юни, присъстваха няколко президенти на САЩ, Бен Бернанке, Тимъти Гайтнър, принц Чарлз, настоящият министър-председател на Великобритания Дейвид Камерън и бившият министър-председател Тони Блеър, германският канцлер Ангела Меркел, Хилъри Клинтън, Бил Гейтс и сегашният губернатор на Тексас Рик Пери. Може би си мислите, че традиционните медии ще пропуснат събитие от такъв мащаб.

Но за съжаление основните медии до голяма степен игнорират Bilderberg Group срещата, и ако те осветяват тези събития, то след това пускат „вицове“ за конспиративните теории и всичко друго, за да омаловажат значението на подобни срещи. При нормални обстоятелства, среща на лидерите на Google, Facebook и Microsoft щеше да доведе медиите, съвсем логично, до слюноотделяне. Като част от едни от най-важните международни политици в света. Така че, защо традиционните медии не искат да осветяват Bilderberg Group?

Всяка година от 1954 г., Bilderberg Group прави тези срещи. В продължение на много години се отрича самото съществуване на тази група. В американските токшоута, когато някой се осмели да каже на глас за съществуването на Bilderberg, са били осмивани като теоретици на конспирацията.

Въпреки това, през последните години, алтернативните медии обръщат такова внимание на Bilderberg Group, че в крайна сметка всички се съгласиха – да, такава група съществува.

И сега основните световни медии правят всичко възможно да омаловажат значението на тази организация.

Те вярват, че всеки, който мисли, че нещо не е наред в срещата на най-мощните и влиятелни хора, които в една атмосфера на съвършена тайна, обсъждат бъдещето, може да се счита за луд.

Ако Bilderberg са толкова незначителни, защо тогава вземат участие хора като Бил Клинтън, Принц Чарлз, Дейвид Камерън, Тони Блеър, Хенри Кисинджър, Бил Гейтс, Ангела Меркел, Бен Бернанке, Тим Гайтнър, Рик Пери, Дейвид Рокфелер, Херман ван Ромпой, Жан-Клод Трише, Джеф Безос, Крис Хюз, Ерик Шмид, Крейг Мънди, Андерс Фог Расмусен, Ричард Пърл, Пол Волкър, Лорънс Съмърс, или Хилъри Клинтън?

Често „неофициалните членове“ са още по-интересни.

Но медиите се държат като че ли е клан и незначително събитие.

Източник: http://zahariada.blog.bg/politik…..767119 [color=red]

Автор: lyubomircholakov

(Visited 865 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *