19/04/2024

Безплатен концерт за три рояла в Пловдив на 17 юли

Три рояла и музикални пиеси, изпълнени със 6 ръце! Необичайният безплатен концерт ще зарадва меломаните в Пловдив на 17 юли /неделя/ от 11 часа в зала „АРТ МОЛ ГАЛЕРИЯ”. Трио „Черно и бяло” – Вера Кабамитова, Надежда Петрова и Георги Гаджев ще изпълнят популярни произведения на М. де Файя,  А. Пиацола, Д. Шостакович, Д. Брубек, П. Владигеров. Ще прозвучат пиеси за 4 ръце, 6 ръце, 2 пиана и 3 пиана.

Неделното матине със сигурност ще е любопитен артефакт за ценителите, защото рядко в България се представя красотата на рояла, при това в звучене не само на 1, а на три инструмента. Допълнителен, немаловажен  щрих, е обстановката, сред която ще прозвучат мелодиите – изложбената зала на мол „Галерия Пловдив” /2-ия етаж, зад стената за катерене/, в която до края на август са подредени живописните платна „ФОРМАТ XXL” на 30 пловдивски художници.

Уникалният по рода си концерт за три рояла на 17 юли е съвместна идея на магазина за музикални инструменти „Рунитон” и мол „Галерия Пловдив”. Входът е свободен!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *