28/03/2024

Забраниха със заповед къпането в Марица в центъра на Пловдив

Със заповед на кмета на пловдивския район „Централен” Райна Петрова се забранява къпането и плуването в река Марица на територията на района. Кметът назначава и районна комисия по водно-спасителна дейност, която да организира поставянето на предупредителни надписи или табели на опасните за плуване и къпане места до 12.07.2011 г.

Членовете на тази комисия трябва чрез директорите на детски, учебни и социални учреждения, разположени на територията на район „Централен” – Община Пловдив, да запознаят децата и учащите се с профилактиката на водния травматизъм и забраната за къпане в река Марица и неохраняемите водоеми.

Важно е да се знае, че при аварийни ситуации или при необходимост от ремонтна дейност под вода трябва  да се търси помощта на водно-спасителна служба при Регионалния комитет на БЧК – Пловдив.

Всички мероприятия и състезания, които се провеждат на вода, трябва да се провеждат   съгласно изискванията на Наредбата за водно-спасителната дейност и обезопасяването на водните площи и други нормативни актове, свързани с водно-спасителната дейност и обезопасяването на водните площи, се подчертава още в заповедта на кмета на район „Централен” Райна Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *