08/08/2022

Алексей Петров спази думата си: Кандидатира се за президент

Алексей Петров официално се включва в президентската надпревара. За вицепрезидент е излъчена Душана Здравкова.

Кандидатурите на Петров и Здравкова са  издигнати от група граждански сдружения и от Инициативен комитет „Единение и екипност“, обединени от принципите на Хартата за гражданско Управление.

От Инициативния комитет настоятелно призовават президента на България да свика спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност поради съществуващите заплахи от провал на противодействието на организираната престъпност и корупцията.

Като причина за това те изтъкват грубата намеса на изпълнителната власт в Съдебната система, както и заради задълбочаване на икономическата криза, причинено от недопустимата намеса на правителството в пазарните процеси.

От Съюза за стопанска инициатива  не коментират за момента кандидатурата на изпълнителния си директор. От там  само информираха, че вчера Петров си е подал молба за платен отпуск, който е до края на октомври, съобщава news.bg.

Припомняме, след избора на Владимира Янева за председател на СГС, учредителят на ГЕРБ, съдия във Варненски окръжен съд и бивш евродепутат Душана Здравкова, подаде оставка.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *