29/03/2024

200 водолази извадиха 100 трупа от потъналия кораб „Булгария“

В района на катастрофата на туристическия кораб „Булгария“ в река Волга по данни от сутринта на 13 юли 2011 г. са открити труповете на 100 загинали, съобщава РИА Новости, като се позовава на Министерството на извънредните ситуации на Русия.

Издирването на загинали продължава. По данни на министерството в операцията участват повече от 1000 души, от които 200 са водолази. Разчита се на 130 единици различна техника, в това число на няколко речни съдове и няколко хеликоптера.

Корабът „Булгария“ потъна на 10 юли в Куйбишевското водохранилище на територията на република Татарстан. По последни данни на борда му са били 208 души, от които 25  не са били регистрирани като пътници, нито пък като членове на екипажа.

Като възможни причини за трагичната катастрофа се посочват техническа неизправност на плавателния съд и неговото претоварване. Към утрото на 13 юли са разпознати 90 от извадените на повърхността тела.

Семействата на пострадалите ще получат компенсации от властите на Татарстан. Правителството ще изплати на близките на загиналите по 300 хиляди рубли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *