23/04/2024

Възмутени от произнесена присъда пребиха съдиите

В град Хорог – Горно Бадашханска автономна област в Таджикистан, група недоволни  пребили съдиите и нанесли вандалски щети на сградите на съда и прокуратурата, съобщава „Азия Плюс“.

Причина за погрома станала произнесената присъда от 9 години затвор на обвинения в убийство на Каен Рахимхудоев, произнесена на 10 юни. След огласяването на присъдата няколко души, очаквайки решението на съда на улицата, нахлули в зданието на съда и пребили заместник-председателя на областния съд Халил Холиков, съдията Акбарш Сафаров, а също и преподавателя Азизулло Мукадамшоев. Пострадалите са настанени в болница.

Щетите, причинени на съда от погрома, се оценяват на 20 хил. самони ( около 4,4 хиляди долара).  „Интерфакс“ отбелязва, че са били поломени кабинети, повредена е офис техника. След погрома в съда, агресивно настроените граждани изпочупили и стъклата на прокуратурата в Хорог.

Малко след тази вандалска саморазправа са арестувани двама души. Задържаните са обвинени в хулиганство, възпрепятстване на правосъдието, както и в заплаха или насилие, опасно за живота и здравето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *