06/06/2023

Удивителният град-призрак в Мексико – жилище на извънземни? (видео)

Близко до столицата на Мексико археолозите откриха древен град, построен преди повече от 3000 години. На тази територия процъфтявала цивилизацията на ацтеките, известна със своите огромни градове. В действителност обаче находката е изключително удивителна преди всичко заради факта, че има здания, има улици, но няма следи от пребиваването на хора. В такъв огромен град е трябвало да живеят хора. След време тези хора са умирали и е трябвало да бъдат погребвани. И съответно – трябва да има останки от скелети и други свидетелства за съществуването на човека.  НО ТАКИВА НЯМА!

Само на 50 километра от столицата Мексико са разположени руините на древния град Теотиаукан, които без съмнение са най-невероятната находка на археолозите за цялата човешка история. Най-голямата особеност на този град са огромните пирамиди в неговите очертания. Всички те са обърнати в едни и същи посоки на света. Техните фасади са безупречни. Но главната им особеност е, че тяхното разположение напълно съответства на разположението на планетите в Слънчевата система. Централната и най-голямата пирамида символизира Слънцето, далеч от нея са разположени пирамиди с по-малък размер, символизиращи планетите, въртящи се около Сълнцето. Има дари пирамида Луна.

След измерването на разстоянията между пирамидите учените съобщили за неочакван резултат: всички разстояния съответстват на реалните космически обекти в Слънчевата система в мащаб 1 към 1 милион.

Кой е основал този град, къде са неговите жители и кой го е разрушил. Отговори на тези въпроси въпреки огромния брой на експедициите в него, така и няма.

Град Теотиаукан бил построен преди нашата ера приблизително преди 3000 години. Чак през VII век от нашата ера в него се заселили първите представители на цивилизацията на ацтеките. Те заварили изоставен и практически разрушен до основи главен град. Всички тайни гробници с ритуални дарове вече били ограбени. А свещените статуи – обезобразени и разбити. Единственото, което оцеляло били гигантските пирамиди. Може би заради факта, че да бъдат разрушени било практически невъзможно – те са построени от огромни монолитни камъни, всеки от който тежи не по-малко от 5 тона! Този град дотолкова поразил ацтеките, че те го нарекли Град на Боговете.

Как са могли древните жители на града да построят огромните пирамиди от такъв материал, какъвто е сивият базалт? По твърдост той отстъпва единствено на диаманта. Всички камъни, с които са изградени пирамидите, са обработени с такава прецизна точност, че в цепнатините между тях не може да се прокара дори острието на нож.

Според мнението на съвремените учени градът империя Теотиаукан е бил най-големият на територията на двете Америки. В него са живяли почти 200 хиляди души. Този град е оказвал огромно влияние върху културата на цяла Латинска Америка. През периода на разцвета си той превъзхождал с размерите столицата на най-силната европейска империя – Рим.

Историците обаче до ден днешен така и не са узнали даже имената на управителите на този огромен древен град. Жителите на Теотиаукан не са оставили каквито и да са писмени свидетелства – нито на царски укази, нито хроники. ( А може би все още не са открити?) Според мащабите на древността 200 хиляди жители на едно селище е било нещо огромно. Но кои са населявали града? Отговорът на този въпрос към днешна дата не знае никой. Известно е само това, че цивилизацията, която е живяла в този град, е била високо развита. Учените нямат отговор на въпроса и защо е загинал този великолепен град. Единственото, което успели да установят археолозите е фактът, че този град практически е бил унищожен МИГНОВЕНО!

Фактът, че разрушаването на този огромен град е станало буквално за един ден археолозите научили след като установили датата на построяването на всяка от пирамидите. Оказало се, че всички те са построени едновременно. Такова нещо не би могло да се случи, ако населението умира по естествен път в продължение на векове  – нали новите поколения винаги все нещо дострояват? Точно поради този факт разликата при построяването на пирамидите в Египет достига хиляди години!

Археолозите са сигурни, че град Теотиаукан е загинал за един ден от нашествието на варвари. Той е бил разрушен от племе, дошло от северните части на съвременно Мексико.  Но тази версия не може да бъде приета за основна причина за разрушаването на града. Преди всичко, защото на археолозите така и не се удало да открият следи от оръжие или домакински съдове, които би трябвало да останат по местата, където дълго са живели хора. Създава се впечатлението, че населението  на този огромен град е събрало всички свои принадлежности и се е отдаличило в неизвестна посока. При това – без да остави нито едно материално свидетелство от своята жизнена дейност.

Някои изследователи предлагат хипотезата, че нещо подобно би могло да се случи само заради извънземна цивилизация – тя е похитила древните хора. Като доказателство те привеждат резултатите от неотдавнашни разкопки. В подножието на една от пирамидите археолозите открили прекрасно съхранени останки на СТРАННО СЪЩЕСТВО. Външно то приличало на дете, но било с огромна глава и с опашка.

Привържениците за съществуването на извънземни цивилизации твърдят, че намерените останки принадлежат на пришълец от друга планета. С това твърдение обаче коренно не са съгласни учените антрополози. Те твърдят, че намерените останки принадлежат на неизвестно на съвременната наука млекопитаещо животно, подложено на силна мутация. Не е никаква тайна, че мутациите не са рядкост в различните части на нашата планета.

Има привърженици и на версията, че жителите на този удивителен град са били изключително враждебни и че са разполагали с технологии, способни да унищожат живота дори на други планети. И очевидно поради тази причина извънземните първи са нанесли удар, за да унищожат потенциалния враг, като при това са унищожили всички свидетелства за съществуването на тази цивилизация. Като потвърждение на тази версия се изтъква особеното разположение на пирамидите в строги математически пропорции, както и последната – недостроена пирамида от източната страна, която е възможно да е била последният детайл при създаването на междупланетно оръжие и която да не е довършена заради намесата на извънземна цивилизация.

Всички тези версии имат право на съществуване. Но коя от тях е вярната – отговор на този въпрос е възможно археолозите да дадат в най-скоро време. Разкопките в този удивителен град не само че не спират. Напротив – ускоряват темповете си.

http://tainy.net/22081-gorod-prizrak-byl-obitelyu-inoplanetyan.html#ixzz1OyILZhpg

(Visited 490 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *