18/04/2024

Три спортни обекта в Пловдив ще бъдат реконструирани с държавни средства

На редовното си заседание днес кабинетът допълни свое решение от м. октомври 2009 г., с което на община Пловдив се предоставят средства в размер на 26,5 млн. лв. за рехабилитация и реконструкция на инфраструктурни обекти в града във връзка с приемане и депониране на 100 000 т. балирани отпадъци на Столична община на регионално депо за неопасни отпадъци в с. Цалапица.

С днешното решение кабинетът разпределя целево средствата за реконструкция и рехабилитация на още три нови съоръжения – стадион „Христо Ботев”, стадион „Локомотив” и Гребният олимпийски канал. Предложените нови обекти за финансиране са във връзка с предстоящото провеждане през м. септември 2011 г. на Европейско първенство по гребане за мъже и жени на Гребен канал – Пловдив, а също и с оглед създаване на по-добри условия за организиране и провеждане на спортни прояви в града.

За нормалното провеждане на Европейското първенство по гребане е наложително извършването на ремонт на видеотаблото на съоръжението, което се явява основен компонент, необходим за провеждането на състезание от такъв мащаб.

За да благодарят на министър-председателя Бойко Борисов за решението днес с него лично се срещнаха административният директор на ПФК „Локомотив Пловдив”Атанас Узунов, председателят на борда на директорите на ПФК „Ботев Пловдив” и областният управител на област Пловдив Иван Тотев.

На снимката: Атанас Узунов и Марин Бакалов, прегърнати от премиера Бойко Борисов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *