25/04/2024

Сините избират своя кандидат за президент на 12-и юни

28 избирателни секции в Пловдивска област ще отворят врати на  12  юни, неделя, когато се провеждат предварителните избори за излъчване на кандидат за президент на Синята коалиция. Румен Христов е кандидатът на СДС, а Светослав Малинов – на ДСБ.

Секции са сформирани във всички общини на областта, а разположението им е на обичайните места – основно в читалищата. В Асеновград избирателните секции са 4, в община Карлово – 5, от които по 1  в град Карлово,  в Калофер, с. Баня, с. Христо Даново и с. Каравелово. В община Калояново секциите са 2. Толкова са и в община Марица – в селата Граф Игнатиево и с. Калековец. Избирателните секции за община Родопи са в селата Първенец и  Цалапица. Две са секциите в община Стамболийски – в общинския град и в с. Куртово Конаре.  По една избирателна секция  има в Брезово, Хисаря, Съединение, Садово – с. Поповица, Раковски, Перущица,  Кричим, Лъки, Куклен, Първомай и Сопот.

В отворените предварителни избори могат да участват всички български граждани с право на глас. Изборният ден започва в 8 часа на 12 юни и ще приключи в 20 часа, освен ако пред  съответната избирателната секция няма още желаещи да гласуват граждани. Упражняването на правото на глас ще става по местоживеене  с представяне на лична карта.

Избирателните списъци ще се правят на място в изборните секции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *