29/03/2024

Милиардер се кара с комшии, вижте как приключва спорът

Милиардерът Лари Елисън най-накрая е успял да сложи край на дългогодишния си спор със свои съседи като е закупил съседната на неговата къща за 40 млн. долара.

Основателят на технологичната компания Oracle от години води спор със съседите си в заможен квартал на Сан Франциско относно дървета, които според него, закриват гледката му към залива на града, съобщава Дейли Мейл.

Милиардерът, които е петият най-богат човек в света, се оплаква, че две гигантски секвои в близост до неговата къща с пет спални в престижния квартал Пасифик Хайтс закривали панорамната му гледка.

Той се опитва да съди семейството, което притежава дърветата, за това, че са позволили да пораснат толкова, че да закриват гледката му, след като не успява да разреши спора чрез съществуващата сложна система за разрешаване на дървесни спорове в града.

В крайна сметка Елисън прибягва до огромното си богатство, за да получи по-добра гледка към залива на Сан Франциско.

Твърди се, че той е сключил споразумение за закупуването на съседната на неговата къща, която е с 22 спални и без гараж, но за сметка на това с отлична гледка към залива.

profit.bg

Елисън преди това на два пъти се е опитвал да закупи къщата на съседите си, които притежават въпросните дървета, но те са отхвърлили офертата му на стойност 15 млн. долара.

Оказва се, че Елисън е можело и да не купува съседната къща, тъй като неговите адвокати в крайна сметка са успели да стигнат до споразумение със собствениците на дърветата.

Един от неговите адвокати е заявил пред CNBC, че съдебният спор е разрешен изгодно за всички.

Адвокатите на неговите съседи са заявили, че дърветата са нужни за да запазват уединението на тяхната къщата от честите социални събирания в дома на Елисън. Съседите на Елисън също така твърдят, че веднъж са хванали работници, наети от милиардера, които са се подготвяли да подрежат дърветата. Елисън отрича.

Адвокатката на съседите обаче е заявила, че те са се съгласили сами да подрежат дърветата като част от извънсъдебно споразумение, което не включва парично обезщетение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *