29/03/2024

Колко типично за Бойко: „Получил съм всички възможни награди“

Бойко Борисов

Получил съм всички възможни награди в света, заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на опит на независимия депутат Емил Василев да го предупреди, че РЗС ще разпространи нови компромати, свързани с работата му като главен секретар на МВР.

Разговорът се завърза по повод парламентарно питане от  Яне Янев и Емил Василев, които зададоха въпрос в рамките на парламентарния контрол, свързан с доклада на Европол, според който България е рискова страна по отношение на трафика на наркотици.

Ваша приятелка, която ще каже, че преди години еди какво, еди какво. Нито съм ги чувал, нито съм ги виждал. Това, което се готвите да направите, е работа на Държавна сигурност. Точно така постъпва тя, коментира Борисов. Компроматите се пишат по методите на Държавна сигурност – така че този, който ги чете, да се отврати от себе си.

Политиката на България за разпространение на наркотици е съобразена с международната. Наркотрафикантите вече избират други канали за пренос на дрога заради засиления контрол по границите на България, обяви премиерът. Има засилен контрол по българските гранични пунктове.

Доказателството за добрата оценка на българските правоохранителни органи е посещението на директора на Еврпол, констатира Борисов. Справянето с организираната престъпност ще върви добре и в бъдеще, независимо дали България е в Шенген или не е, заяви премиерът. Борисов заяви, че ДАНС и колегите им от Франция са задържали яхта с половин тон кокаин и уточни, че екипажът е бил български.

Министър-председателят честити на Яне Янев и женитбата му.

Пожелавам ви да имате добро семейство, отправи Борисов пожелание към младоженеца Яне Янев.
Въпросът на червения депутат Антон Кутев бе има ли политически назначения. Премиерът му отговори лаконично: Няма.

Тогава Кутев връчи на Борисов вестник Дума, за да почете по темата. Той преразказа случай на уволнен в Силистра, а Борисов през това време разглеждаше вестника и не пожела да отговори на въпроса.

До този момент няма официално запитване по отношение на системата за противоракетна отбрана /ПРО/, стана ясно от отговора на премиера.

В деня, в часа в който дойдат да предложат какво и да било, свързано с противоракетната отбрана, аз ви гарантирам, че веднага ще помоля госпожа Цачева да ми даде ден и час да дойда и да го кажа пред парламента и вземем колективно решение, каза премиерът.

blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *