18/04/2024

Избухнаха в пламъци шест къщи в квартал „Остромила“

Шест  къщи пламнаха в пловдивския квартал “Остромила“ днес около 12 часа.
По първоначални данни огънят тръгнал от дърводелската работилница на братята Петър и Венко Борноузови.

Огънят се е прехвърлил и върху съседни постройки. На място са 6 пожарни коли. Според очевидци малко след пламъците се чули три експлозии.

Към 15 ч. пожарът бе потушен. Причините за инцидента тепърва ще се уточняват, каза началникът на пловдивската пожарна Румен Димчев, цитиран от „Марица“. Той лично ръководеше днес спасителната операция. Предполага се, че в гараж на една от къщите са се съхранявали газови бутилки, които са избухнали. Жертви по чудо няма.

Пострадалите хора казаха, че трудно се отделят средства за застраховка в днешно време и ще търсят кметство в район „Южен” за консултация как да получат обезщетение. Напълно е изгоряло цялото им имущество, включително и дрехите. Заради вятъра пожарът е тръгнал в посока на близка бензиностанция и центъра за гуми, но е било предотвратено запалването им, казаха огнеборците.

На мястото на инцидента са противопожарните автомобили и една линейка. Жената, видяла първа огъня, познава всички собственици на изгорелите къщи и каза, че ще помогне с каквото може, за да ги подслони.

Към мястото на пожара хукна и кметът на Пловдив Славчо Атанасов, за да се срещне с останалите без покрив. Той успокои, че пострадалите могат да получат жилища от резервния фонд на общината.

Текстът е обновен 18,51 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *