04/02/2023

Има сделка! БСП и ДПС ще свалят кабинета „Борисов“

ДПС и БСП се разбраха за вота на недоверие. Двете партии ще атакуват лятно кабинета „Борисов“ с два последователни вота на недоверие. Първият ще е секторен вот за провал в антикиризисната политика. Вторият – в разгара на лятото през юли, ще е за провал в цялостната политика.

Според лидера на БСП Сергей Станишев е постигнато пълно единодушие между двете партии за темата на вота. Има основание за вот на недоверие за цялостна политика, заяви той.

Решението за двата вота е за да не се оставят управляващите на спокойствие твърде дълго време. До края на седмицата ДПС и БСП ще са готови с мотивите за първия вот на недоверие.

Управляващите ги чакат достатъчно тежки седмици и месеци от гледна точка на действията на опозицията, закани се Станишев.

ГЕРБ ги чакат 4 вота на недоверие, смята той и уточни, че освен двата вота, подготвяни от опозицията, правителството го очакват още 2 – вотовете за президент и местна власт.
Според ДПС ще има 2 опозиционни вота, но с едно „Ако“ – ако секторният вот се окаже неуспешен, тъй като от партията на Доган не изключват варианта на бутнат кабинета още с първия вот.

С вота на недоверие за цялостна политика опозицията планира да затвори политическия сезон.

news.bg

(Visited 47 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *