20/04/2024

Експедиция ще търси потъналата Атлантида в Черно море

След три десетилетия от издирването на изчезналата Атлантида в Средиземно море, което тогава удари на камък, наши и американски учени тръгват по следите на древния потоп. И смятат, че загадката за световния катаклизъм се намира в нашето Черно море.

Проф. Петко Димитров от Института по океанология към БАН във Варна ще поведе мащабна морска експедиция на борда на научноизследователския кораб „Академик“. Той поема на 27 юни вечерта трудния преход на 70-80 мили от Варна и след това на юг към Бургас и в близост до границата с Турция. Едноседмичната експедиция ще търси доказателства за човешко присъствие навътре в морето.

Сред 18-членния научен екип е и смятаният за корифей в науката за древния потоп проф. Уйлям Райън ( на снимката) от Колумбийския университет. От българска страна е и най-запаленият и самоотвержен учен Христо Смолянов, който изследва геометрията на артефактите на най-старото в света злато, открито край Варна, и доказва, че числото Пи води началото си от неговите пропорции.

„Ако намеря и един гроб или следи като доказателство за човешко присъствие навътре в морето, моята теза за всемирния потоп ще бъде доказана и научно“, казва проф. Петко Димитров. Самият той е участвал през 1984 г. в международната експедиция в Средиземно море за издирване на изчезналата Атлантида. Тезата на професора и сподвижниците му е, че преди 8-9 хил. години подобно на опустошителното последно цунами в Япония океанът е нахлул през Босфора в сладководното езеро на нашите земи и е потопил всичко.

От Черно море е тръгнал вследствие на този гигантски катаклизъм всемирният потоп, описан в Библията. Експедицията ще доказва, че най-древната цивилизация по нашите земи е дала началото на шумерската, а по-късно и на египетската.

Проектът „Древните брегове на Черно море и условията за човешко присъствие“ се финансира от фонд „Научни изследвания“. Заради кризата първоначално планираните средства от 180 хил.лв. били орязани и останали една трета от тях.

standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *