19/04/2024

Бате Бойко, ти си Бог за мене!

Бате Бойко, за мене ти си бог. С тези думи възрастна жена от Обеля посрещна премиера Бойко Борисов при откриването на обновения участък от „Ломско шосе“ в жк „Надежда“. Тя го покани да посети метростанцията в Обеля и ако може да подобри инфраструктурата в квартала.

С бурни аплодисменти Борисов бе посрещнат от жителите на кв. „Надежда“. Той се ръкува с част от събралите се столичани.

На откриването присъстваха и столичният кмет Йорданка Фандъкова и транспортният министър Московски. Припомняме, Борисов отложи посещението си в Агрополихим във Варна, за да присъства на церемонията на Ломско шосе.

„Този квартал може да се нарече център на София“, заяви министър-председателят преди да пререже лентата на обновеното трасе. Според него жителите на квартала за 10-ина минути ще стигат до хотел „Шератон“, още повече след като бъде готово и метрото следващата година.

Според Борисов столичният квартал „Надежда“ е типичен пример за нещата, които се случват в България – едни почти разрушени улици, които след намесата на правителството се превръщат в европейски шосета.

Премиерът си спомни как преди да започне ремонта, в квартална кръчма се е стигнало почти до бой с бизнеса, който се оплаквал, че реконструкцията ще съсипе търговията. „Сега те трябва да ми се извинят“, настоя Бойко Борисов.

По думите на министър-председателя следващата година, след като бъде готово и метрото, 400 000 софиянци ще ползват подземен транспорт.
„31 км метро правим и в условия на криза сме гарантирали плащанията“, подчерта министър-председателят.

Столична община се е погрижила да осигури и безопасна велоалея за колоездачите. Затова и Борисов се обърна със специална заръка към шофьорите: „Не е възпитано да паркирате по велоалеите“.

„Перфектно свършена работа“, с тези думи транспортният министър поздрави жителите на квартал „Надежда“. Според столичния кмет Йорданка Фандъкова пък това е един от най-хубавите булеварди в София. Тя благодари на Борисов, че като неин предшественик й е оставил такъв хубав проект за довършване.

Освен обновения булевард, са подменени и канaлизационните колектори, подменени са 3,6 км улично осветление. 280 дръвчета пък са посадени по протежението на булеварда.

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *