19/04/2024

11 пловдивски художници рисуват на пленер „Нов дом”

11 изявени пловдивски художници ще се включат в еднодневен живописен пленер на 15 юни, сряда, от 10 часа. Стативите ще бъдат поставени около изложбената зала на ул. Гладстон 32. На открито, под погледите на минувачите, майсторите на четката ще изобразят своето възприятие на заобикалящия ги градски екстериор.

Нестандартният проект е съвместна инициатива на Дружеството на пловдивските художници, строителна компания „Сиенит” и „Магазин за Нов дом”, магазинът, който продава само ново строителство жилищни, търговски и ваканционни обекти.

Организаторите канят пловдивчани да видят на живо как създават своите шедьоври художниците Емилия Арабаджиева, Вихра Григорова, Румен Манолов, Веселин Стайков, Аспарух Сърбов, Ангел Китипов, Христо Жеков, Ангел Герджиков, Даниела Маркова, Милена Бочукова, Рената Ставрева. Техните творби ще останат собственост на „Магазин за Нов дом”, а една от картините ще стане притежание на първия, закупил имот след пленера.

По тази начин правим реален мост между изкуството да градиш домове и да внасяш естетика в тях, убедени са инициатори и участници в оригиналната творческа проява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *