29/03/2024

Жителите на Рим – в паника от предсказание за силен земен трус

Жителите на Рим вярват в предсказанието, направено от починалия през 1979 г. италиански сеизмолог Рафаеле Бенданди. Според него Вечният град ще бъде силно разлюлян именно на 11 май 2011 г.

Хиляди жители на Рим се готвят да го напуснат поради опасение от опустошителен трус на 11 май, пише Ройтерс.

Римляните са обхванати от паника, въпреки че Агенцията за гражданска защита се опитва да ги успокоява. Националната телевизия РАИ постоянно излъчва съобщения, че датите на земетресенията не могат да бъдат предсказани.

Жителите на италианската столица обаче още тръпнат при спомена от труса в Акуила, погубил над 300 души преди две години. Той бе усетен и в Рим.

Според Рафаеле Бенданди земетресенията са резултат от комбинираните движения на планетите, Слънцето и Луната. Някога той предсказал силен трус в областта Марке на 2 януари 1924 г. и сбъркал само с два дни. Три години по-късно ученият бил посветен в рицарско звание от Бенито Мусолини.

Теорията му била изследвана от редица чуждестранни астрономи. Сега за способностите му постоянно припомнят интернет сайтове. Огромна статия пусна в. “Кориере дела сера”.

“Ще кажа на шефа ми, че съм на лекар, и ще си взема почивен ден. Ако трябва да умра, ще умра до жена ми и децата ми”, зарекъл се барманът Фабио Менгарели. /БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *