24/04/2024

Закопчаха с белезници обвинения в секс тормоз шеф на МВФ

Доминик Строс-Кан

Генералният директор на МВФ Доминик Строс-Кан беше изведен с белезници от полицейското управление в Харлем и отведен за тестове, след като делото му беше отложено. Директорът на МВФ ще бъде изправен пред съда, за да му бъдат отправени официални обвинения, предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС.
Доминик Строс-Кан бе обвинен в опит за изнасилване на 32-годишна камериерка.

Отлагането се е наложило, за да може полицията да направи още тестове за откриване на доказателства, съобщи адвокатът му Уилям Тайлър. Полицията в Ню Йорк е получила разрешение да тества за ДНК дрехите на генералния директор на МВФ.

Още подробности и за други сексуални посегателства на Строс-Кан – вижте тук.

Доминик Строс-Кан не направи никакво изявление пред журналистите, които го чакаха от събота. Той се качи на задната седалка, в обикновена полицейска кола, седнал между двама полицаи.

„Нашият клиент доброволно се съгласи на тестовете“, подчерта Тайлър, като добави, че световноизвестният финансист е „уморен, но се чувства добре“.  „Той ще се защитава упорито срещу тези обвинения и отрича всякакви престъпления“, заяви адвокатът му Бенджамин Брафман.

Срещу Доминик Строс-Кан, който няма дипломатически имунитет, е повдигнато обвинение в сексуално посегателство, задържане на човек против волята му и опит за изнасилване.

Според полицията на Ню Йорк 32-годишна камериерка в нюйоркския хотел „Софител“ се оплакала, че Строс-Кан се опитал да я изнасили в хотелската си стая. Тя обаче успяла да се измъкне и да извика полиция. Когато служителите на реда пристигнали, директорът на МВФ вече бил избягал, без обаче да успее да вземе мобилния си телефона и други лични вещи. Няколко часа по-късно французинът Строс-Кан бе арестуван в самолета на летище „Кенеди“, малко преди да излети за Париж.

Късно снощи в полицейското управление пристигна и камериерката. Според разследващите тя е разпознала Доминик Строс-Кан. На излизане тя бе покрита с бял шал и отведена с камионетка.

Съпругата на Строс-Кан – Ан Сенклер, заяви, че нито за миг не е повярвала в обвиненията срещу мъжа й. И за миг не мога да повярвам на обвиненията, отправени срещу съпруга ми. Не се съмнявам в неговата невинност, написа г-жа Сенклер в кратко комюнике и прикани всеки „да прояви благоприличие и сдържаност“.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *