18/04/2024

Транспортният министър Александър Цветков подаде оставка

Александър Цветков

Министърът на транспорта Александър Цветков е подал оставка на днешното заседание на Министерски съвет, предаде БТА. Премиерът Бойко Борисов лично съобщил на министрите. Самият Цветков е бил на заседанието на правителството и е говорил по точки, на които е вносител, допълва „Фокус“.

От министерството на транспорта потвърдиха пред БНР, като заявиха, че причините за оставката са лични, но отказаха повече подробности.

Информацията бе потвърдена и от министъра на образованието Сергей Игнатов и министъра на отбраната Аню Ангелов след заседанието. На въпрос какви са били мотивите за оставката Игнатов отговори, че не е запознат, цитира го Mediapool.

Вчера лидерът на РЗС Яне Янев прогнозира пред сайта, че Александър Цветков, но и земеделският министър Мирослав Найденов ще бъдат уволнени за несправяне със задълженията си и злоупотреби. Позовавайки се на “достоверни източници от ГЕРБ – депутати и министри”, Янев заяви, че още днес има възможност Бойко Борисов да поиска оставката на Цветков.

Според него е много вероятна и смяната на 7-8 заместник-министри. Лидерът на РЗС съобщи още, че смяната на Найденов ще бъде по-далеч във времето, защото ще е предизборен ход.

„Дневник“ съобщава, че още преди месец депутати от ГЕРБ са разказвали неофициално, че срещу транспортния министър тече проверка в ДАНС и се чака резултатът от нея, за да бъде решена съдбата му. От екипа на вицепремиера Симеон Дянков, който наблюдава работата на транспортното министерство, коментират, че не са доволни от работата му и от известно време смятат, че Цветков трябва да бъде освободен. Многократно критики към действията му отправяха и членове на парламентарната група на управляващите.

Високопоставени политици в ГЕРБ потвърждават, че Дянков има забележки и към работата на министъра на земеделието и не е изключено той също да се раздели с поста си.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *