26/04/2024

Седем деца под 3 годинки са починали от чешка ваксина в България

В България деца умират от смъртоносна ваксина. За това съобщава  европейската организация, обединяваща   водещи лекари – имунолози «Independent European union of doctors of immunologists» (IEUI). Toва съобщава днес сайтът http://for-ua.com/.

Според IEUI, от края на март тази година до май, в редица държавни здравни заведения за деца  са регистрирани седем смъртни случаи при деца под 3-годишна възраст   три седмици след поставянето на  Чешката ваксина „TRIVIVAK, съобщава  30dumi.pozicii.net.

Специалисти от  IEUI уверяват, че разследването продължава за определяне на точния брой на подобни случаи на смърт, като са изпратени питания в детските лечебни заведения във  всички населени места на страната.

Въпреки това, според техните разочароващи прогнози, такива случаи може да са по-големи от средните за страната и се дължат на факта, че лекарите често  крият тази информация от обществеността.

Показателно е, че тази ваксина се поставя за профилактика на морбили, паротит и рубеола  и от нея са се отказали почти в цял свят,  в полза на качествено нови и по-ефективни препарати.

Ваксината TRIVIAK се произвежда не за първа година от чешката фирма «Sevak» – в завода, който през 2006 г. е придобит от  фирмата «Imuna Pharm». Съмнения предизвиква и самият факт, че дружеството се помещава в сграда в Прага, по-рано принадлежаща на сладкарската фабрика  „Орион“.

Въпреки преоборудването никой не се съмнява , че между производството на шоколад и производство на ваксини и биопродукти има огромна разлика. Очевидно е, че това обяснява липсата на специални лаборатории за провеждане на клинични изпитвания на лекарства, произведени в този завод.

От съществено значение е, че смъртоносната ваксина е регистрирана  само в три държави: България, Македония и Украйна. За щастие националното Министерство на здравеопазването на Украйна   отказва да закупи спорната ваксина, която не е преминала клинични проучвания и не гарантира липса на странични ефекти, включително и смъртни случаи.

Според данни, които имат лекарите от IEUI, ваксинацията с TRIVIVAC при децата води до най-малко в 30% от случаите до обриви, на втория ден след поставяне, заедно с рязко повишаване на температурата, в 10% от случаите до фебрилни гърчове, придружени с уголемяване на лимфните възли. В 1% от ваксинираните деца   в течение на 30 дни са се появявали неврологични нарушения – менингит или менингоенцефалит, което в крайна сметка  води до смърт.

Български педиатри, в това число от Асоциацията на лекарите в  България „Асоциация Имунолози“ (София)  обобщават, че след документално установяване на  всички факти за смъртните случаи, както и всички негативни странични ефекти в резултат на чешката ваксина не са изключени съдебни искове към производителя с  изисквания  на законодателно равнище да се забрани използването на ваксината в бъдеще.

http://for-ua.com/ukraine/2011/05/16/091225.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *