21/07/2024

Ислямисти: Американци, още сме в правото си да ви прережем гърлата!

Тази снимка на убития Осама бин Ладен, разпространена по цял свят, се оказа монтаж

Участници в ислямистки форуми се молят вестта за смъртта на Осама бин Ладен да не е истина и намекват за ответни действия, ако тя се окаже вярна.

Бел. ред.: НИЩО ДОБРО НЕ ЧАКА ЧОВЕЧЕСТВОТО ОТ ТОЗИ МИГ НАТАТЪК. НАСИЛИЕТО РАЖДА НАСИЛИЕ!

Господи, нека тази новина не е истина… Бог да те прокълне, Обама. Американци, още сме в правото си да прережем гърлата ви, се казва в послание в арабскоезичен форум, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. (Още подробности – вижте тук)

Осама може и да е убит, но посланието му за джихад никога няма да умре. Братя и сестри, чакайте и гледайте, смъртта му ще се окаже благословия, казва участник в друг форум. Преобладаващото чувство обаче е скръбта. Бог ще ви отмъсти, кръстоносци… Това е трагедия, братя, трагедия, гласи съобщение в арабскоезичния форум Ансар.

Ислямистките интернет-форуми бяха ключово средство за предаване на послания от Бин Ладен до заместника му Айман аз-Зауахири, както и до регионалните клонове на Ал Кайда, като Ал Кайда на Арабския полуостров в Йемен.
Мнозина днес казват, че не вярват на новината за смъртта на Осама, докато тя не бъде потвърдена от медийния център на Ал Кайда „Ал Фаджр“. Други се съмняват в достоверността на снимките, показващи лицето убития на Бин Ладен. Те твърдят, че на показвани преди снимки той изглеждал по-възрастен, с по-прошарена брада.

Според форум на сайта Исламик Ауейкънинг („Ислямско пробуждане“) смъртта на Бин Ладен трябва да се приеме и да се намери нов водач.
„Защо хората не могат да приемат, че е бил убит? Той е човек, не пророк. Друг човек ще дойде на негово място – лесно е“. Оставете ги да тържествуват, те празнуват собствения си край.
Аллах, унищожи тази държава заради омразата и враждебността й към Тебе, се казва в друго послание в Исламик Ауейкънинг във връзка с радостта на събралото се на „Кота нула“ в Ню Йорк множество.

Междувременно Интерпол предупреди, че е възможна повишена активност на Ал Кайда.

Други реакции

Движението Египетско мюсюлманско братство заяви, че американските войници би трябвало да бъдат изтеглени от Афганистан и Ирак след убийството на Осама бин Ладен.

Осама бин Ладен беше престъпник, отговорен за ужасни терористични актове, довели до смъртта на хиляди невинни хора. Това се посочва в общо изявление на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой по повод смъртта на Бин Ладен.

В крайна сметка всеки терорист и ръководител на терористична организация ще бъде заловен, жив или мъртъв. Това заяви турският президент Абдула Гюл пред журналисти, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той добави, че Осама бин Ладен е бил най-опасният и труден за залавяне водач на терористична организация.
И той също се оказа заловен. Това е урок за всички. Аз приех тази новина с голямо удовлетворение, посочи турският президент.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *