02/10/2022

ГЕРБ избира между трима за президент, единият е Борисов

ГЕРБ обсъжда трима кандидати за предстоящите президентски избори наесен, като единият от тях е премиерът Бойко Борисов, съобщи лично вицепремиерът Цветан Цветанов.

Съвсем нормално е една партия да обсъжда името на своя лидер, жалко че другите не го правят, не е сериозно, заяви той пред TV7 тази сутрин.

Цветанов, който е и председател на предизборния щаб на ГЕРБ, потвърди, че сред спряганите имена има и жена. Досега в общественото пространство са споменавани две дами от управляващата партия – столичният кмет Йорданка Фандъкова и шефката на парламента Цецка Цачева.

Не очакваме сериозна подкрепа на президентските избори от Синята коалиция, най-сериозният опонент ще бъде БСП, мисля, че това ще бъде двубоят на изборите, коментира той.

Според анализатори самият вътрешен министър, който още преди месеци беше обявен от Бойко Борисов за кандидата на ГЕРБ, вече е отпаднал като вариант заради много скандали около него.

Нашият кандидат ще е млад, красив и умен, каза преди дни самият Бойко Борисов. На журналистически въпрос дали вижда себе си като такъв, той отговори утвърдително.

В момента говорим за евентуалната хипотетична възможност за подреждане на пъзела. Нека първо да номинираме, тогава ще се мисли за заместник на премиера, така Цветанов отговори на въпрос кой би бил наследникът на Борисов на премиерския пост, ако стане държавен глава.

Министърът заяви лаконично, че името на кандидата на ГЕРБ ще бъде съобщено официално, когато бъде взето политическо решение. Засега партията няма да обявява никого, за да не започнат атаки от опонентите на ГЕРБ. Очаква се да бъде съобщено кой е избраният чак през лятото, когато и БСП трябва да обяви своя кандидат.

Засега само сините са обявили евентуалните си претенденти – СДС излъчи Румен Христов, а ДСБ – Светослав Малинов, които в края на май ще се явят на отворени вътрешни избори.

dir.bg

(Visited 41 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *