19/04/2024

Браво кмете, евала бе, Славчо!

Славчо Атанасов

Уволниха юрист от Община Пловдив заради хумористично стихотворение, в което безпроблемно се разпозна съветничката Лилия Учкунова. Заместник-кметът, Александър Долев и баш кметът Славчо Атанасов не пропуснаха за пореден път да направят Пловдив за смях пред цяла България. И да влязат в новините не с друго, ами с поредното си управленско недомислие. (Още подробности – вижте тук)

В едно неотдавнашно време уволняваха от работа и съсипваха съдбите на цели семейства, само защото някой от членовете му е разказал поредния политически виц… Стихотворението на Христо Андонов за Учкун войвода е точно това – политически виц. Очевидно и Долев, и Атанасов не само помнят, но и прилагат по убеждение наученото от онези времена.

Браво кмете, евала бе, Славчо.! Браво и на тебе Долев! Така се управлява вторият град в България: безкомпромисно, с желязна ръка срещу волнодумците! И с мека  китка, когато трябва да се реши някой жизнено важен проблем на града. То и затова за изпълнение на важни решения един мандат не стига.

Така ще запомним мандата ти кмете Славчо Атанасов: с безбройните ти отпуски, с вечните ти отсъствия – със сигурност нормативно опечени, та никой копче да не каже, че вечно някой те замества. Ти беше на работа само когато в Пловдив пристигаше някоя световно известна личност, за да се снимаш до нея и да влезеш в централните новини.

В Пловдив за четири години нищо важно и запомнящо не се случи. Освен смешни битки за съкровища (още подробности – вижте тук), освен набучени на кол споразумения с правителството, от които нищо не произтече, освен обявената война на Либия и тъй нататък…

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *