28/03/2024

Анкетират пътниците за проблемите на градския транспорт

„Хеброс бус” стартира на 9 май анкетно проучване в автобусите си по линиите на масовия градски транспорт в Пловдив. Ще се изследва  мнението на пловдивчани за качеството на услугата, която фирмата предлага. Проучването ще се проведе сред пътниците  на всичките 11 линии – 4,7,12,15, 22, 24, 27, 29, 37, 93 и 222.

За периода от 9 до 20 май включително, в работните дни, 30 анкетьори ще направят общо 900 анкети. Разпределението им е пропорционално на броя на колите по линиите, обслужвани от „Хеброс бус”. Пътниците ще бъдат питани как оценяват хигиената на автобусите, комфортно ли се чувстват в тях, какви нередности са констатирали и какви препоръки имат към транспортния оператор, за да бъдат доволни от услугата, която получават. Ще им бъде поискано и мнението за персонала, който обслужва съответната линия, – дали са любезни, вежливи, отзивчиви, дали са внимателни към възрастните хора, майките с деца и хората в неравностойно положение.

Анкетата е анонимна и хората не бива да се притесняват да бъдат максимално откровени. Целта е да оптимизираме качеството на услугата си и те да бъдат максимално удовлетворени от нея, заяви управителят на  „Хеброс бус” инж. Веселин Дошков.  За да стане градският транспорт привлекателен и да накара хората да слязат от колите си са нужни, според мен,  3 неща – комфорт, качество и бързина на придвижване от точка до точка. Първите две са изцяло наш ангажимент, на транспортните оператори.

Обработката на анкетните карти, резултатите и анализът ще бъдат готови до средата на месец юни.  За тях, както и за мерките, които ще предприемем за отстраняване на нередностите, ще информираме чрез медиите пловдивската общественост, заяви инж. Дошков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *