29/03/2024

Внимание! Нагли педофили предлагат секс на 5-годишни деца!

Броят на престъпленията срещу деца в интернет продължава да расте, затова днес в ГДБОП бе представен документален филм за опасностите за подрастващите в мрежата, който ще бъде показан и в училищата. Филмът „Непростимо“ е 20-минутен и е създаден по действителни случаи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

„Много от нас, родителите, не обръщаме достатъчно внимание, като разчитаме, че детето, стоейки пред компютъра, е защитено, то не е на улицата. Именно това използват и педофилите. И стъпка по стъпка успяват да ги принудят с различни способи и да ги изведат на улицата“, заяви Явор Колев – началник-сектор „Компютърни престъпления и интелектуална собственост“ в ГДБОП, цитиран от БНР.

По думите му при съмнителна комуникация родителите трябва да се обърнат към МВР за вземане на мерки. „Ние сме създали един сайт – www.cybercrime.bg, където могат да бъдат подавани и анонимни сигнали. В много от случаите именно чрез този сайт получаваме информация. В петък дори имахме случай на забелязани порнографски материали и сме взели незабавни мерки“, допълни Колев.

„Оказва се, че всяко пето дете в България е получавало предложение за секс в Интернет. Става въпрос и за деца, които са на 5-годишна възраст. А много от по-малките ученици изобщо не са наясно, че в сайтовете за запознанства има много фалшиви профили, зад които всъщност стоят педофили”, заяви авторът на филма Емилия Антова, цитирана от „Фокус“.

По думите й когато се стигне до среща лице в лице между педофил и жертва, понякога се случват наистина ужасяващи и брутални неща с децата.
„Има много примери за това и филмът разказва за някои от тях”, каза авторката.

Според Антова, която е журналист в БНР, едната цел на филма е превенция, а втората да бъде променен законът, за да има по-тежки присъди за доказаните педофили. Според нея долната граница на присъдата трябва да бъде завишена от 5 до 10 години.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *