19/04/2024

Стотина варненци на нокти: Поискаха им по 19 млн. лева за ток

Около сто абоната на електроразпределителното дружество Е.ОН във Варна получиха сметки за ток за по над 19 милиона лева, съобщи Би Ти Ви. Христо Димитров от Долни Чифлик така се стреснал, като видял, че трябва да плати 19 000 216 лева, че получил хипертонична криза.

Картинг-състезателят Панко Желев пък бил изненадан от фактура за 19 000 322 лева. От Е.ОН му обяснили, че огромната сума във фактурата се дължи на софтуерен проблем.

Пред Би Ти Ви от компанията потвърдиха, че става въпрос за човешка грешка и въпросният служител ще  бъде наказан. Оказало се, че заради недоглеждане скромна сметка от около 84 лева и някакви стотинки била форматирана от компютърната програма като дата и така се появили милионите.

От Е.ОН бяха категорични, че няма издадени такива сметки, които да се проверяват, а просто е станала печатна грешка и за пореден път се извиниха за недоразумението.

Потърпевшите обаче не искат само извинение и ще се срещнат с адвокат, за да заведат колективен иск за обезщетение за причинения стрес.

dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *