25/04/2024

Спасяват парковете на Пловдив с бетонови кълба

По разпореждане на пловдивския кмет Славчо Атанасов общинското предприятие „Градини и паркове” загради с бетонни антипаркинг кълба междублоков парк зад Ресторант Стадиона до детска ясла 18. Спасяването на парка от неправомерно паркиращите в него автомобили става след питане на общински съветник до кмета на последната сесия на местния парламент. Атанасов веднага се разпореди общинското предприятие за озеленяване да монтира предпазните кълбета, всяко от които тежи над 30 килограма. Преди това на градоначалника бе представена и подписка от 30-ина жители на квартала.

С антипаркинг колчета и кълбета от бетон ще бъдат опасани много от зелените площи в Пловдив, където най-често се паркира незаконно, обясни директорът на „Градини и паркове” доктор Иван Георгиев. Мащабната акция е предвидена за края на пролетта.

Георгиев увери също, че в парка, заключен между бул. „Васил Априлов” и улиците „Презвитер Козма” и „Рожен”, ще бъдат засадени нови храсти и цветя. Това е част от мащабната инициатива за озеленяване на Пловдив, в рамките на която в края на пролетта в града ще има над милион нови цветя, 1500 дървета и 200 000 храста, голяма част от които вече са засадени в шестте пловдивски района.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *