25/04/2024

Принцът и всички останали…просяци

Височайшата двойка

Вече месеци наред медиите насъскват публиката с една сватба – на принц Уилям и така нареченото „момиче от народа” Кейт. Изчислиха се вече колко милиарди души по цял свят ще гледат „сватбата на века”. Мощна търговийка се развъртя по този повод, пари се ръсят за щяло и не щяло, истерични сълзи се леят от радост и мъка най-вече от женската част на света.

И докато си бършат сълзите на умиление зрителките ще има да се чудят как стана така, че се разминаха със своя принц. И сълзите от радостни ще станат постепенно горчиви.

Приказката на живо според някои струва 160 милиона паунда, но според Бъкингамския дворец сумата е силно преувеличена – я струва 50 милиона, я не, така че нека не се спекулира с харчовете по венчавката.

И България, а и българите се очаква да се включат в това пиршество за очите. И най-вероятно телевизиите ще отчетат скок в рейтинга си, а рекламите, с които ще разнообразяват събитието, със сигурност са калкулирани по кралската тарифа.

Ей така живот си живеят българите вече повече от 20 години насам. Хлябът може и да не достига, но зрелищата ни връхлитат едно след друго и не оставят и грам съмнение колко в България се живее добре, и колко другите, като хърватите трябва да са тъжни, защото са назад и не могат да дишат въобще чист въздух заради прахоляка, който вдигаме пред тях ( още подробности – вижте тук).

Достатъчно е да сме се вслушали в мъдрите съвети на премиера български и да сме си посадили навреме картофите. Ако си нямаме нивичка – ще садим на терасата, но пак ще си осигурим по кралски битието-житието. Но понеже дори и добре гледаните картофи могат да се изчерпят като количество, като отшуми това пиршество за душата – височайшата сватба в Лондон, не се съмнявайте, че без храна няма да останем.

Я някое ново СРС  ще гръмне като ядрена гаубица, я някой кмет като пловдивския Славчо Атанасов ще обяви война на Зиновия, (още подробности – вижте тук) я Трактор ще тръгне да оре държавната нива, я Бойко Борисов ще обясни на Ангела Меркел за какво трябва да е тъжна и да завижда на България, я някоя чалго-проститутка ща ни стопли дните и душите, защото си е уголемила за десети път циците, заразяла е скандално старото си гадже и си е хванала един нов, двупръсточел готин паралия…Идат избори и гладни – няма да умрем.

Духовна храна ще има в изобилие. Дори за тези, които не я искат и отдавна повръщат от нея. Ама че някой го изритват на улицата с децата му заради 34 лева !!! дълг и от притеснение майката лекомислено взема, че умира на място, че повечето българи, в това число и работещите, не могат да изхранят и облекат наследниците, че нашенецът не ходи по доктори, защото няма пари – голяма работа. Той сега още не осъзнава, но след време всичко ще си дойде на мястото. И ще разказва с умиление на внуците си, как е имал невероятния късмет да бъде съвременник и свидетел, макар само по тивито на такова епохално и определящо съдбините на целия свят събитие – една сватба в един Лондон…

Управниците допуснаха едно малко недоглеждане, защото те иначе никога не грешат – трябваше да обявят днешния исторически за България и за човечеството ден за Неработен. Но станалото станало…

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *