19/04/2024

Национални дни на кариерата от 4 април в Пловдив

На 4 април 2011 г., от 10:00 ч., в Конгресен център, Международен Пловдивски Панаир, Пловдив, ще бъде даден стартът на осмото пловдивско издание на най-големия национален Форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата 2011 – Добра Кариера, Добър Живот“. Тази година във Форума ще вземат участие 34 компании от цялата страна, както и представители на кариерните центрове на най-големите български университети.

Пловдивското издание на „Национални дни на кариерата“ ще бъде официално открито от управителя на JobTiger Светлозар Петров, Кристиана Чакърова – мениджър „Корпоративни връзки“ в Нестле България АД – генерален спонсор на Форума, Инж. Иван Тотев – областен управител на Пловдивска област, Атанас Кръстев – председател на Синдикален Регионален Съюз на КТ „Подкрепа“ Пловдив.

След две години на криза икономиката бавно, но сигурно се възстановява и като резултат броят на фирмите, записали се за участие в „Националните дни на кариерата” в големите градове, за първи път от две години отбелязва ръст. Повече са и работните и стажантски места, които ще бъдат предложени на студентите и младите специалисти. През годините всеки шести, посетил форума студент, е получил предложение за работа или стаж.

По традиция пловдивското издание е сред най-силните форуми, провеждани в цялата страна. То дава възможност на хиляди млади хора да изберат и стартират бъдещата си кариера в подходящата компания и да заемат желаната позиция. През годините „Националните дни на кариерата“ в Пловдив са били посетени от над 11 000 души.

„Национални дни на кариерата 2011 – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от компанията за HR услуги JobTiger, която също отпразнува своята десета годишнина, с традиционната подкрепа на една от най-големите хранителни компании в страната – Нестле България АД, генерален спонсор на Националните дни на кариерата за осма поредна година.

И тази година форумът ще се проведе в 7 университетски града и е мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и студенти. Младежите ще получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще имат възможност да изберат най-доброто място за себе си, анализирайки своите умения и желания за професионална реализация. Близо 125 000 млади хора от цялата страна са посетили Форума от старта му през 2002 г. до днес.

Отделът за подбор на персонала на JobTiger тази година ще участва със свой щанд във всички градове на провеждане на Форума под надслова: “Отдел за борба с безработицата”. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. JobTiger работи с над 20 000 клиенти-работодатели и повече от 250 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора, до висококвалифицирани професионалисти.

Нестле България традиционно е генерален партньор на Националните дни на кариерата, в унисон с принципите си за създаване на споделена стойност и ангажираност към обществено-значими инициативи в подкрепа на младите хора. Това партньорство е естествено продължение на развиваната през годините стажантска програма на компанията, която дава възможност на студентите да придобият практически опит в реална бизнес среда. Краткосрочните и едногодишни стажове се радват на голям интерес сред кандидатите, тъй като дават възможност за плавно навлизане в професионална среда. Стажантските програми се развиват успешно вече 15 години, като досега в тях са се включили над 200 студенти, а над 80% от тях са останали на постоянна работа в компанията.

В сайта на „ДжобТайгър“ (www.JobTiger.bg) може да бъде намерена подробна информация за условията за участие в събитието. Допълнителна информация може да получите и от екипа на „ДжобТайгър“ (тел.: 02/ 491 8000 и e-mail: office@jobtiger.bg).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *