19/04/2024

Мол „Галерия Пловдив” подари незабравим спектакъл за първия си рожден ден

Мол "Галерия Пловдив"

Повече от два часа мол „Галерия Пловдив” на 15 април 2011 година, буквално се тресе от партера до последния етаж. А поводът: стартът на маратон от безплатни концерти и спектакли по повод една година от откриването на този „Град в града”. За пореден път собствениците на най-големият в Пловдив и Южна България търговско-развлекателен център подариха на пловдивчани незабравимо преживяване.

Така разлепените над 1000 афиша из целия град със заредения с настроение призив „Пазарувай и празнувай” съвсем спонтанно се превърна в действителност – родители с натоварени колички и невръстни деца не бързаха да си тръгват заради завладяващия спектакъл.

Гласовитите певци и талантливи танцьори от националния фолклорен ансамбъл „Българе” буквално пуснаха ток у посетителите в мола. Със страстна народна песен и танц те обходиха всички магазини и вериги на партера на мола и по този оригинален начин поканиха присъстващите на концерта. Още преди да започнат изпълненията им публиката вече беше окупирала всички възможни стратегически места за наблюдение на спектакъла от партера до третия етаж.

Двучасовото представление започна с изпълненията на трите красиви и гласовити пловдивчанки от трио „Сопрано”. Ангелските гласове Денислава Станева, Биляна Андрончева и Петя Вардева изпълниха обичаните по цял свят най-прекрасни парчета на Андрея Бочели, руски романс и разбира се – точно като за празник, жизнерадостната „Наздравица” на Джузепе Верди.

Ансамбъл „Българе” – най-голямата частна професионална фолклорна формация, за пореден път доказа по безспорен начин класата си. С тежките си комитски хора, с бесните си шопски танци. А солистката Албена Вескова с изпълненията си заслужено изтръгна възторжените овации на публиката. И когато хората вече си мислеха, че от това по-хубаво – просто няма накъде, изящните и гласовити дами от „Сопрано” за пореден път взривиха публиката с оригиналния аранжимент на незабравимата песен на Емил Димитров „Моя страна, моя България” на фона на гора от български знамена. Логична точка на музикалната част на това вълнуващо представление бе поставено с „втория химн” на България – „Многая лета”…

Но празникът не свърши с това. Собствениците на мол „Галерия Пловдив”  подариха на пловдивчани, дошли да споделят радостта им, огромна 100-килограмова торта. Майсторите сладкари бяха изработили с най-малките подробности сладък и вкусен макет на мола. Управителката на мола Екатерина Иванова извърши ритуалното разрязване на сладкото изкушение, без което никой рожден ден няма как да е истински празник. А професионалните сладкари режеха и режеха и раздаваха и раздаваха торта на всеки, който се изпречи пред тях – общо 1000 парчета. Разбира се, най-щастливи бяха децата. А докато тортата се разделяше на хиляда парчета се изви кръшно хоро, на което се хванаха и над 70-годишни…

Търговците в мола, които нямаше как да си затворят магазините си, също се включиха по свой начин в честването на рождения ден. Те посрещаха клиентите си с купички с бонбони и поздрав:”Честит празник”. Но най-големият подарък за клиентите бяха безбройните промоции.

Честването на годишнината на мол „Галерия Пловдив” не свършва с този спектакъл. На 16 април, събота, екипът на мола  кани пловдивчани и гостите на града на не по-малко атрактивни спектакли – „Парад на магията” и модно ревю. Великият български маг Астор, Боби Шоу – наричан магьосникът на новия век, Явор и Шехерезада, която само преди дни стана носител на „Гранд при” за магия 2011, ще омайват с изкусни фокуси децата от 3 до 103 години. Стартът на меджик шоуто е от 11.30 часа в източния атриум на мола /до входа на хипермаркет „Карфур”/.

На връх Цветница, 17 април, точно в 17 часа, започва безплатният коцерт на Ивана в мол „Галерия Пловдив”. Поводът отново е навършването на 1 година от откриването на най-големия в Пловдив и Южна България търговско-развлекателен комплекс. На своя рожден екипът на мола вместо да получава, раздава подаръци, при това за всеки вкус. За феновете на попфолк музиката е близо двучасовото шоу на мегазвездата на „Пайнер”, с което ще бъде ознаменуван и един от най-светлите християнски празници – Цветница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *