23/04/2024

Млад мъж стопи 90 кг. и проходи след 3 години седене във фотьойл

Иван Гарабитов и Иван Тодоров

Почти всеки е гледал американски филми, които показват как свръх дебели мъже или жени ги изнасят навън буквално с кран, защото не могат да се движат. За съжаление и в България има подобни случаи. 40-годишният Иван Тодоров от шуменското село Златар почти не е излизал от дома си цели 5 години. През последните 3 години е прекарвал и деня и нощта в един фотьойл. Но е живял с надеждата, че спасение има, стига да попадне на точния човек, който знае как да му помогне.

Преди пет години умира майката на Иван. Ударът е болезнен. „Иван силно се разстрои психически, изпадаше в тревожни състояния, започна да трупа килограми”, разказва психологът Иванка Петрова. Така се стига до момент, в който младият мъж вече не може да мръдне от фотьойла – на него спи, на него се храни, там, за негов собствен ужас, си върши големите и малките физиологични нужди. А без всеотдайните грижи на сестра му Тодорка, която му обува дори чорапите, е направо обречен.

И това се отнася за човек много деен преди този поврат в живота му – тренирал бойни изкуства и бокс, свирил на китара и йоника. Сега Иван твори прекрасни прибори за хранене, медальони и икони като ги изографисва с много чувство и финес. Надява се някой да се заинтересува от неговото изкуство, за да може поне малко да подпомогне крайно бедното си битие.

При нужда приятелят му Станко Станчев го превозва с колата си. Но предницата на автомобила не издържа на убийствените килограми на Иван и се наложило да прави ремонт за 400 лева. Започнали с много сложни „маневри” заедно с Тодорка да го качват на задната седалка. Въобще – мъчение… И за него, и за околните. Защото спането в седнало положение в „офиса”, както той нарича фотьойла си, понякога означавало дни и седмици безсъние.

Тодорка, сестрата на Иван, научила през декември 2010 г. за „Духовна и здравна академия” на Иван Гарабитов и за неговия метод за лечение на такова болестно напълняване. „Г-н Гарабитов веднага откликна на моя зов за помощ. Дойде в Златар, претегли ме. Дори и аз се уплаших – бях 320 килограма”, спомня си новото повратно начало в живота Иван Тодоров.

Иван от Пловдив окуражава Иван от Златар: „Щом пееш и свириш, ще оздравееш”, инжектира порция вяра в младия мъж Гарабитов и му дава от швейцарския натурален палмов сироп „Мадал Бал”. „Това е течна храна. Първата ни задача е да очистим вътрешните органи и най-вече лимфата, защото иначе тялото има способността да се самовъзстановява”, пояснява Гарабитов.

Сега Иван Тодоров е 230 кг. За хората с нормално тегло това е ужасна тежест. За Иван обаче е повод да се върне отново към живота. Той вече ходи пеша, изминава по един километър и повече.

„Той имаше разширени вени по краката, които изглеждаха като букети и отоци. Сега всичко това изчезна”, разказва сестрата Тодорка и добавя: „Нямам думи да изразя благодарността си, че Гарабитов направи всичко това за брат ми безплатно”. Това, което обаче носи най-голяма радост на Иван е, че за първи път от три години насам спи в леглото си, при това – без да хърка.

Лечението на Иван от Златар,  ще продължи при Гарабитов – вече в Пловдив. „Ще му помогнем, ще направим пълно регенериране на организма. Ще свали още 50-60 килограма”, начертава следващия етап Иван Гарабитов. Лечението трябва да продължи с матрично-ритъмна терапия, йога и пиене на сиропа „Мадал Бал”.

Иван Тодоров със своите стопени 90 килограма за два месеца стана седмият рекордьор по здравословно отслабване чрез методиката „Гарабитов” без употребата на медикаменти.

Зрителите на TV 7 могат да чуят историята на Иван Тодоров от самия него утре, 13 април, в предаването „Споделено с Камелия” от 16.30 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *