28/03/2024

ГЕРБ обсъжда двама мъже и една жена за президент

Искра Фидосова

Обсъждаме кандидатурите за президент на двама мъже и една жена, каза зам.-председателят на парламентарната група на на ГЕРБ  Искра Фидосова след консултациите при държавния глава за състава на ЦИК. За имена обаче било още рано да се обявяват, категорична бе тя.

Управляващите са защитили пред Първанов предложението местните и президентските избори да бъдат на 23 октомври с мотив, че най-малкото на местните избори ще има балотажи и докато се обработят резултатите ще стане около 10 ноември.

Ако се отсрочат изборите за след 23 октомври, резултатите ще бъдат обявени в началото на декември, а този месец е много натоварен – тогава се гледа и бюджетът в парламент, аргументира се Фидосова.

Първанов по думите й казал, че след консултациите с останалите партии ще прецени за коя дата да насрочи вота. Той не е имал забележки към списъка на управляващите за членове на ЦИК.

ГЕРБ предлага за председател Красимира Медарова, която е съдия в Софийския апелативен съд. Сред останалите кандидатури за ЦИК на мнозинството са юристът Бисер Троянов, Валентин Дейкинов, Мая Андреева, Емануил Христов.

blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *