13/07/2020

Всичко на всичко девет души мачкат милиарди хора по света!

Киеза

Интересно интервю е дал Джулието Киеза,  бивш депутат в Европарламента и известен антиглобалист. Интервюто е за „Росбалт“. Кое е интересното в него?

В близките години светът е заплашен от война за ресурси. За да се избегне такава катастрофа, ние се нуждаем от основна смяна на  потребителската етика. В този случай обаче финансовият елит вероятно ще иска да реши всички проблеми чрез сценария  от 11 септември  2001 година.

Телевизията по 24 часа ни казва какво да купуваме, че нашата скала за ценности – е покупателната ни способност. Всъщност в съвременната  телевизия истинската информация е не повече ота 8%. Всичко останало е реклама, както и забавление. А човекът го формират същите тези 92%.

За начало бих национализирал медиите. Преди 50 години   човешката личност  се формираше в семейството, в училище, а понякога – в църквата. Днес 90% от мисленето  на младите хора, се формира  от телевизията. TV се превърна в най-важната културна структура по целия свят, от САЩ до Индия и Китай.

Медийната система –  е фундаментално право на хората, а то не може да бъде приватизирано. Те трябва да бъдат върнати на държавата и нацията. За състоянието на планетата не може да се разкаже на хората  без участието на ТВ. Вместо това, телевизията се опитва да ни убеди да си купим  друга кола.
По същия начин смятам, че ние трябва да национализира всички банки, печатащи пари. Ние губим контрол върху парите.

-Ние- кои сме?

Държавите, гражданите на държавите. В средата на декември, „Ню Йорк Таймс“ публикуваха на първа страница статия – че всеки месец в един ресторант на „Уолстрийт се събират ръководителите на девет водещи банки“ Голдман Сакс „, UBS,“ Банка на Америка “ Deutsche Bank, и други подобни.

Всеки месец, тези девет души вземат решения за шестте милиарда хора: какво ще е равнището на безработица в света, колко хора да умрат от глад, колко правителства да бъдат свалени, колко много министри да  бъдат купени и така нататък. Това са уважавани престъпници, но те са по-мощни, отколкото всеки световен лидер. Те имат реална власт – властта на парите.

30dumi.pozicii.net

(Visited 170 times, 1 visits today)

One thought on “Всичко на всичко девет души мачкат милиарди хора по света!

  1. Щом не можем да отстраним тези девет души и ги търпим,оказва се,че не можем без тях. Странен парадокс…нали…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *