25/04/2024

Великобритания разсекрети архива си за НЛО

Британските власти разсекретиха значителна част от архива си за НЛО. Съдейки по всичко пикът на истерията на тази тема бил през седемдесетте години. През април 1979 г. Министерството на вътрешните работи пуска ръководство до целия личен състав на полицията, противопожарните служби и органите на местно самоуправление за това, какво да правят в случаите на „ядрена авария на спътника” – имало се пред вид падане на отломки на НЛО от космоса, които биха могли да бъдат радиоактивни.

В документа се казва: „Съществува опасност от облъчване. Парчетата от разбилия се спътник могат да бъдат разхвърляни на огромна територия”. На хората било заповядано да се държат на разстояние 100 метра от потенциално вредните фрагменти. За всяко от тях трябвало да се съобщава в Министерството на отбраната.

Създадена била и специална гореща линия за съобщения за НЛО. В архива са събрани 8500 страници с разкази за огньове в небето, за странни следи на земята и за похищения. Нека припомним, че умовете на хората били особено силно смутени от шедьовъра на Спилбърг „Близки контакти от трети вид” , който бе пуснат на екран през 1977 г.

През 1978 г. НЛО били видени 435 пъти, а през следващата година – 750 пъти. През нощта на 16 април 1978 г. Кралските военновъздушни сили били вдигнати по тревога.17 свидетели твърдели, че извънземен цигароподобен космически кораб е кацнал в Южна Англия. През ноември същата година Камарата на лордовете в продължение на три часа обсъжда НЛО – това е единственият такъв случай в световния парламентаризъм. Лорд Кланкарти, самопровъзгласил се за уфолог смятал, че вече не бива да се игнорират хилядите истории за „тайнствените посещения”. Повечето обаче така и не го приели сериозно.

Най-загадъчното произшествие станало през декември 1980 г. в гората Рендшелм край Сафолк, когато специалисти от ВВС на САЩ видели ярки огньове, спускащите към околностите на базата на Кралските ВВС във Видбридж и открили кораб с триъгълна форма. Интересното е, че всички документи за този инцидент са били унищожени.

През ХХI век мащабите на тази епидемия видимо намалели – през периода 2001 -2007 година средно били регистрирани съобщения за130 НЛО на година.

Имало и такива, които успели да дори пребивават на чужди планети! Градът например се състоял от няколко огромни топки, във всеки от който живеели милион хуманоиди, твърди един от архивираните разкази.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *