28/03/2024

Учени прогнозират нечувани катаклизми през 2013 година!

Според прогнози на полски и американски изследователи и учени от НАСА през май 2013 година смъртоносна слънчева енергия, наречена „Ефектът на Карингтън” , ще достигне Земята.

Последствията от това ще бъдат ужасни. Слънцето, което навлиза във фаза на активна дейност, ще изхвърли неконтролируеми потоци енергия, която ще повлияе изключително негативно на електромагнитното поле около Земята.

Съвременният живот е немислим без електричеството и електрониката. Човечеството вече е много силно зависимо от тях  – системите за отбрана, атомните електроцентрали, полетите на самолетите и много други сега се контролират от компютрите. А неконтролируемата енергия, достигайки електромагнитното поле, ще предизвика гръмотевици и мълнии, от което вероятно цялото електронно и електрическо оборудване в някакъв момент просто ще престане да работи.

Ще спрат трамваите, тролейбусите, метрото. Ще престанат да функционират телефоните, телевизиите, радиата, ще спрат заводите, фабриките, бензиностанциите, учрежденията за търговия и здравеопазване, банките, компютърните системи, пише сайтът Тайни. Ще свърши водата, полетите на самолетите няма да са възможни. Развитието на човечеството ще бъде върнато назад със стотици години, а милиони хора ще загинат, твърдят специалистите в мрачната си прогноза.

В САЩ вече активно се готвят за осигуряването на възможно най-голямата неутрализация на последиците от прогнозираното стихийно бедствие. Учените от НАСА непрекъснато следят взривовете и каквито и да е било други изменения на повърхността на слънцето. В Европа се извършва аналогична работа. В ЕС вече са заделени 22 милиона евро за защита на своята енергийна мрежа от потенциалната космическа заплаха.

Точно такъв ефект на Карингтън вече е наблюдаван преди 150 години на Земята. Тогава последствията от него не са били толкова ужасни – през онова време не е имало такова количество електрически мрежи, на които е могло да подейства слънчевото излъчване. За сметка на това сега силните смущения в магнитното поле и електромагнитните бури могат да означават само едно – глобален катаклизъм.

One thought on “Учени прогнозират нечувани катаклизми през 2013 година!

  1. Неправилно сте схванали ефекта от мощното електромагнитно смущение – то нарушава работата на цялото електронно оборудване,но не го поврежда необратимо. След приключване на въздействието цялото електронно оборудване е напълно работоспособно;верно е ,че е вероятно част от паметите да са изтрити необратимо, но всичко това е защитимо чрез пррезапис на правилните видове памет.
    Тока че краските отново по журналистически са здраво ретуширани,съвсем в стила на търсената псевдосензация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *