20/04/2024

Страхотна обувка самоходка – развива 35 км в час!

Оригиналният електромобил

Китайската обувна компания Kang Shoe построила електромобил с формата на обувка. Премиерата на необичайния автомобил се състояла около главния офис на фирмата в град Шенчжоу, провинция Зен Чан.

Автомобилът представлява кожена обувка, която според думите на представители на компанията, била изготвена по същата технология, която се използва при производството и на обикновените обувки. Само дето са използвани гигантски подложки. Дължината на електромобила е три метра, а ширината му – един метър. Не се съобщава с какъв двигател е снабдена колата. Известно е само, че при напълно заредена батерия „обувката” може да измине цели 400 километра със скорост 35 километра в час.

Изработката на този електромобил е отнело шест месеца на компанията. Kang Shoe предвижда да построи още 40 такива автомобила, които ще бъдат разпратени по магазините в цялата страна.

Оригинални идеи за електромобили не липсват. През 2007 г. британец направи от дивана си автомобил, който може да достигне 148 км. в час. През 2010 г. пък американец построи кола с формата на украсена маса. При изпитанията максималната скорост на необичайното транспортно средство била малко по-малка от 210 км. в час.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *