20/04/2024

Призив от Фейсбук: Да поканим един милион японци в България!

Да поканим един милион японци да живеят в България – това предложиха група ентусиасти във Фейсбук докато светът следи втрещен новините от Япония за задаващия се ядрен кошмар, а правителствата на много страни се чудят как да помогнат на бедстващата държава.

Някой може да реши, че в идеята има известна доза лицемерие, а може би и необмислена спонтанност. Но трябва да признаем, че това е един от начините наистина да покажем съпричастието си към нещастието, сполетяло този народ, съобщава 24часа.

В коментарите по форумите дори вече се предлага да дадем и земя на пристигналите, за да я обработват. И защо не? Та нали точно България е сред малкото европейски държави, която на фона на задаващата се продоволствена криза в света, си позволява да има пустеещи плодородни земи.

Сигурно е, че ако приемат тази покана, японците не само ще се чувстват добре у нас. Има и още нещо, което не бива да крием – надеждата, че най-после ще се намерят хора, които да ни подскажат правия път и да ни научат как да оправим държавата си.

Едва ли има някой на тази планета, който да не е убеден, че след сполетялата ги гигантска катастрофа японците ще покажат на света как само за няколко години ще възродят държавата си от руините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *