20/04/2024

Поредна катастрофа на НЛО – този път край Иркутск, Русия

Властите в Иркутска област – Русия, проверяват информацията, подадена от местни жители за това, че в Осинския район е бил забелязан неидентифициран летящ обект. Той светел и издавал силен шум, съобщават от пресслужбата на ГУ МЧС в за региона.

Жителите на селището Барахал видели в миналия вторник вечерта – 25 февруари 2001 г. светещ, свистящ  неизвестен летателен обект с последващ силен удар. Хората предположили, че е паднал самолет.

Ние се свързахме с Востсибаэронавигацией, по-точно с началникъ на смяна на зоналния център за търсене и спасяване – Новосибирск, и с дежурните по ПВО, съобщава сайтът Тайни. Тези служби  не потвърдиха информацията за авиационна катастрофа. На Байкалската сеизмологична станция на свой ред отбелязаха, че земетресения в този район не е имало.

За уточняване на информацията в райна на инцидента с вертолет замина оперативна група. От Осинската администрацията твърдят, че хората не са паникьосани, но са обезпокоени за причините на това събитие.

Изказват се различни предположения – от падането на метеорит, до обичайна гръмотевица – с това се обяснява силният пламък и грохот. Надяваме се оперативната група в близко време да разбере какво е станало, а ние да получим отговор, за да успокоим населението, заявиха от администрацията.

На свой ред директорът на астрономическата обсерватория при Иркутския държавен университет Сергей Язев съобщи, че той не изключва възможността да е паднал метеорит.  „Аз се свързах с очевидци и съдейки по описанията им, е станал взрив на метеорит на голяма височина.

Ако това е така, то не се очакват опасни последици. Каменният метеорит в момента на взрива се е разбил на прах, тъй като неговата скорост е около 20 километра в секунда. Има вероятност на земята да са паднали малки парченца. Ние с местните жители ще организираме претърсване и ще проверим на място”, заяви ученият.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *