26/04/2024

Нападателят на сливенската банка освободи четирима заложници

Снимка на Блиц

Разбра се, че вече има смислен диалог с похитителя и органите на реда. Мъжът явно няма намерение да посяга на живота и здравето на последния похитен, който засега остава в банковия клон.

Още подробности – вижте тук!

Мъжът се е разкаял за постъпката си и дори се е отказал от искания откуп.

Все още не се знае кой е последният заложник вътре и дали е мъж или жена.

Общо четирима от заложниците в клона на „Инвестбанк“ в центъра на Сливен бяха освободени. Първо бе пусната една жена. Две служителки излязоха от сградата към 4.10 часа тази сутрин. Около 7.10 часа от сградата бе изведен и един мъж.

По думите на една от освободените банкови служителки похитителят се е държал сравнително добре с тях. Единствено ги е принудил да коленичат и да легнат на пода в първите минути на похищението.

МВР-шефът Цветан Цветанов каза, че с похитителя се води „конструктивен и разумен диалог” и той се разкайва. Цветанов изрази надеждата си, че случаят ще приключи по възможно най-добрия начин без жертви. Той обяви, че около самоличността на похитителя всичко е известно, но отказа уточнения.

Цяла нощ лекарите се бориха за живота на единствения прострелян в екшъна – 42-годишният охранител Станчо Станев.

Весислав Петров, директор на МБАЛ Сливен, където простреляният бе откаран след инцидента вчера следобед, каза, че състоянието му се подобрява, стабилизиран е, вън от опасност е, всички източници на кървене са овладяни, в изкуствен сън е бил, вече почва да диша сам.

Поне още 24 часа обаче той няма да може да отговаря на каквито и да е въпроси, към обяд ще бъде събуден, за да почне да се бори сам за живота си.

„Най-вероятно похитителят е човек, изпаднал в отчаяние по икономически причини – взел е голям кредит от банка, който не може да изплаща, или пък има зависимост от хазарт“, опита се да очертае профила му пред бТВ психологът Христо Монов,цитиран от Блиц.

Според него на 18-ия час от началото на кризата той със сигурност е много уморен, а това, че пуска на порции заложниците, най-вероятно е знак, че вече се разкайва за постъпката си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *