25/04/2024

Куриоз: Крава изяде задигнатите от крадци долари!

Ако нещо в село Александровка, Одеска област, изчезне, местите хора знаят къде да отидата: Причина за липсите е миловидната крава Роза. Това е първото в света животно, което по неволя се оказа забъркано в истински грабеж.

Преди три години трима строители решили да отмъстят на свой колега – длъжник. Изяснявайки си, че спестеното той пази у свои роднини, маскирани през нощта те нахлули в дома, завързали стопаните и задигнали накити, мобилен телефон и солидната сума от почти 10 хиляди долара. Още на двора разделили по между си парите и  тръгнали към Одеса да пируват.

Третата част от парите – около 2 хиляди долара най-възрастният от обирджиите предвидливо скрил в плевнята на двора, където живеела Роза и няколко прасета.

Удивлението на крадците било огромно, когато на следващата сутрин, скритата в обора американска валута мистериозно изчезнала. Кравата Роза ги „излизала”. Какво точно се е случило се досетили по това, че няколко банкноти били стъпкани в мръсотията. А толкова повредени банкноти в обменните пунктове не приемат.

При следствения експеримент оперативните работници отново предложили на Роза зелени банкноти, съобщава канал 1 на руската телевизия. Гастрономическите предпочитания на животното не били променени.

На ограбената Татяна Мереуце, спестяваща за нов дом, така и не върнали парите. А престъплението щеше да си остане неразкрито, ако крадците сами не разказали на свои познати историята за кравата, която изяла парите им.

Крадливата троица е арестувана. Всеки от тях го заплашва присъда от 6 години затвор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *